Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienpeiling Midden-Brabant

Tholen - De landelijke mediadiscussie over de gewasbeschermingsmiddelencocktail op aardbeien leidt niet tot kritische vragen van consumenten is de ervaring van specialisten in Midden-Brabant. Jos Dielissen die op de markt in Tilburg staat, zag wel dat de verkoop van aardbeien meteen inzakte. "De verkoop daalde met 50-60%", vertelt hij. Het volume aardbeien dat hij heeft uitgestald, is dus veel kleiner dan anders. Zijn buurman van Swaanse AGF lijkt in dat gat te springen. Die heeft juist een hele pallet aardbeien meegenomen.


"Geen vragen maar verkoop aardbeien is met 50-60 % gedaald", vertelt Jos Dielissen

Bang dat het niet loopt, is hij niet, want kritische vragen van klanten heeft hij nog niet gekregen. De aardbeien zijn wel heel goedkoop. 2 doosjes voor 1 euro. In een straat verderop staat de kraam van Cuijssen AGF. Ook daar waren geen vragen over de aardbeien. Alleen of ze nog zoet smaken, wil een klant weten. Bij AGF-specialisten Vitaminerijk in Vught en Schouten Groenten en Fruit in Oss is er een enkele vraag gesteld. Jos Schouten: "Wij verkopen aardbeien van een lokale teler, de aardbeien van Jan & Brigitte. Iedereen hier in de buurt kent hen."


Swaanse AGF heeft een pallet aardbeien aangeschaft om te verkopen op de Tilburgse markt

De specialisten zien geen risico's in het verkopen van aardbeien. Op dit moment komen de aardbeien uit de kassen en daar worden nauwelijks gewasbestrijdingsmiddelen ingezet. Vooral de buitenteelt heeft last van schimmels en infecties zoals meeldauw. Dan moeten telers wel middelen inzetten want de mensen kopen alleen mooie spullen, weten de handelaren.


Schouten Groenten en Fruit verkoopt aardbeien van Jan & Brigitte een lokale teler die het vertrouwen van klanten bezit