Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cándido Lite van SAT 2000:

"Spanje: grootste toename broccoli-consumptie"

Cándido Lite is een partner bij SAT 2000 en is gevestigd in Tudela maar waarvan de meeste velden zich in Aragon bevinden. "Ongeveer 90% van onze productie komt van de Aragonese akkers," zegt hij. "Wat de broccoli betreft, we verbouwen op ongeveer 800 hectare en dat is veel. Zoveel, dat het grootste deel van de oogst wordt geëxporteerd naar Europese markten, met name naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland."

In deze landen is de consumptie van broccoli een diepgewortelde traditie, vooral als garnering bij vlees en vis. In Spanje is het gewas niet zo populair, hoewel Lite zegt: "Dit is waar we de laatste jaren de grootste groei zagen, hoewel we begonnen met zeer lage consumptieniveaus." Deze groente uit de kruisbloemigenfamilie, waartoe ook kool en bloemkool behoren, is verder nauw verbonden met de gastronomische cultuur van de Verenigde Staten. Daar wordt broccoli gezien als een gezonde supergroente.

"Het is moeilijker om deze groente in ons land op de markt te brengen, omdat er geen gastronomische cultuur mee in verband staat. Maar zodra consumenten ontdekken hoe goed broccoli smaakt, zullen ze niet meer kunnen stoppen met eten."

Bron: heraldo.es
Publicatiedatum: