Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuador start met export Kent mango's naar Europa

Hoewel het mangoseizoen in Ecuador al in september van start ging, zijn de volumes Kent mango's nu pas toereikend voor de export naar de Europese markt. De voornaamste bestemmingen in Europa zijn Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. Toch zijn de Kent mango's ook in trek op markten in het Midden-Oosten en landen als Japan, Zuid-Korea en Australië. "We hebben keuze uit verschillende transportmogelijkheden, uiteraard hangt dit af van de bestemming. Momenteel bedraagt de FOB-prijs €9,50 per doos van 6 kilo en deze prijs kan hoger zijn, afhankelijk van het transport per zee- of luchtvracht," legt José Luis Esteban uit van Global Fruits and Flowers. "We beschouwen Peru als onze grootste concurrent omdat zij dit ras al langer telen dan wij en zodoende veel grotere volumes kunnen vermarkten. Zij zijn ook beter gespecialiseerd omdat ze dit ras al twintig jaar langer exporteren dan wij." 

 

De provincie Guayas is de grootste producent van Kent mango's in Ecuador. Hier bevinden zich de grootste mangoplantages van het land, die soms wel 200 hectare groot zijn. 

Voor meer informatie: 
José Luis García Burgos
Global Fruits and Flowers
Telf.: +34 655 248 351 
Publicatiedatum: