Meer dan 1.200 bezoekers op open dag Schaap Holland

Dit weekeinde vierde Schaap Holland uit Biddinghuizen het 50-jarig bestaan. Vrijdagavond met een avond voor telers, zaterdagavond met een feestavond voor het personeel en zaterdag overdag met een open dag voor iedereen die het bedrijf eens van binnen wilde bekijken.De open dag trok naar schatting meer dan 1200 bezoekers. Mensen uit Biddinghuizen, oud-inwoners, klanten, leveranciers en andere belangstellenden. En daarmee is het jubileum geslaagd te noemen. "We zijn blij dat we het jubileum op deze manier mogen vieren", vertelt directeur Erik Schaap. "Ik zie veel bekende gezichten, maar spreek ook mensen die vertellen ons bedrijf wel te kennen van de vrachtauto's, maar nooit een idee hadden wat er hier binnen gebeurt".


Foto: Redactie BHZNet.nl

Rondleiding
Behalve Erik Schaap liep ook vader Ben Schaap, oprichter van het bedrijf, trots rond. En ook de derde generatie, zoon Mark Schaap, was in de weer met het geven van rondleidingen. Een deel van de bezoekers had geluk en kreeg uitleg uit de eerste hand (van één van de personeelsleden), maar wie liever zelf op ontdekkingstocht ging, kon ook prima zijn weg vinden. Met rood-witte linten en pijlen, kon de uitgezette rondleiding eenvoudig zelf worden gevolgd. Van sorteerbedrijf tot wasserij, schillerij en verwerking. Het aanwezige personeel was behulpzaam en legde graag uit wat er in ieder deel van het bedrijf gebeurt.


Foto: Redactie BHZNet.nl


Foto: Redactie BHZNet.nl

Veel Biddinghuizer personeel

Er zijn een aantal dingen die opvielen tijdens de open dag. Bijvoorbeeld hoeveel er machinaal en met lopende banden in het bedrijf gebeurt en hoe het zware werk van vroeger steeds meer door machines kan worden overgenomen. Maar wat vooral ook opvalt, is hoeveel bekende dorpsgenoten er bij het bedrijf werken en hoe ze zich allemaal inzetten vandaag voor het bedrijf. Door het geven van rondleidingen, maar ook door het verkeer te regelen, mensen welkom te heten of patat te bakken.


Foto: Redactie BHZNet.nl


Ben Schaap in gesprek met bezoekers in de ontvangst ruimte. Foto: Redactie BHZNet.nl


Erik Schaap in gesprek met bezoekers bij de rassententoonstelling. Foto: Redactie BHZNet.nl


Mark Schaap tijdens de rondleiding in gesprek met bezoekers. Foto: Redactie BHZNet.nl

Klik hier voor meer foto's van BHZnet

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven