Oekraïne produceert unieke zwarte knoflook

Het Oekra├»ense Mr. Garlic is gestart met de productie van gefermenteerde, zwarte knoflook. Het bedrijf gebruikt hiervoor uitsluitend binnenlandse grondstoffen en heeft een productiecapaciteit van 200 kilo per maand. Zwarte knoflook wordt op traditionele Aziatische wijze geproduceerd door middel van natuurlijke fermentatie onder hoge temperaturen en een specifieke luchtvochtigheidsgraad zonder toevoeging van kleurstoffen of chemicali├źn. De knoflook kleurt zwart door de suikers en aminozuren die vrijkomen tijdens dit proces. 

Daria Mirzahmetova van Mr. Garlic vertelt dat het bedrijf zijn zwarte knoflook zowel aan restaurants als op bestelling levert. In de toekomst hoopt de producent het product ook aan retailketens te kunnen leveren en te exporteren. 

Zwarte gefermenteerde knoflook heeft een kruidig, zoet aroma. Het product is hypo-allergeen en heeft een gunstige werking op de spijsvertering, bloedsomloop en het hart. Na het fermentatieproces is het gehalte aan antioxidanten en fructose in het product veel hoger dan bij gewone knoflook.

Bron: propozitsiya.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven