Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ellen van Kester, Horticola Guadalfeo:

"Blauwe Marazul-tomaat erg in trek op Spaanse markt"

Tholen - Spanje heeft nog niet veel tomaten voor export beschikbaar gehad. "Tot op heden kwamen de tomaten uit de Sierra, maar deze producties in de bergen lopen nu ten einde. Deze tomaten hebben ook geen exportkwaliteit meer. De komende weken zal er meer aanvoer van de nieuwe productie uit kuststreek komen", vertelt Ellen van Kester van Horticola Guadalfeo uit Motril.


Ellen van Kester tijdens de Fruit Attraction met de drie eigenaren (broers) van Guadalfeo: Pepe, Antonio en Pablo Lorente. Links collega José Martin.

Horticola Guadalfeo is zich de laatste jaren steeds meer gaan richten op de nationale markt vanwege het voordeel van jaarrond leveren. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in speciale tomaten. "Buiten het vaste assortiment hebben wij dit jaar een nieuwe tomaat exclusief voor Guadalfeo, dat is de Marazul. Een tomaat die zich onderscheidt door zijn blauwe kleur", vertelt Ellen. "In Spanje is deze tomaat al erg gewild. De verkopen tonen een stijgende lijn. Een groot gedeelte van de Spaanse supermarkten heeft deze tomaat al in het assortiment opgenomen, vertelt Ellen.Volgens de Nederlandse onderscheidt de tomaat zich op meerdere facetten dan alleen de kleur. "De Universiteit van Granada heeft deze tomaten vergeleken met rode tomaten en het verschil is vooral dat de Marazul-tomaten duidelijk meer vitamine B6 en C bevatten. Ook heeft deze tomaat veel anti-oxidanten."

Voor meer informatie:
Ellen van Kester
Horticola Guadalfeo
Ctra. Celulosa Km.199
18600 Motril
Tel: 958 60 23 04
Fax: 958 82 49 26
ellen@hguadalfeo.com
www.hguadalfeo.com