Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prominent start in 2018 met snacktomaten

Tholen - Vanaf volgend jaar start Prominent in het segment snacktomaten. "Het is een behoorlijk segment geworden in de retail en klanten vragen ons erom", vertelt Gert-Jan van der Meer van Prominent. "Vanuit Prominent leveren we al een breed aanbod tomaten en dit is een kans het assortiment verder te verbreden." 

"In eerste instantie starten we met een klein aantal hectares in de onbelichte teelt. De insteek is natuurlijk wel om dit, afhankelijk van de marktvraag, gedurende de komende jaren te vergroten", vertelt Gert-Jan. 
De snacktomaten gaan naar verwachting vooral naar bestaande klanten die hun aankopen bij Prominent verbreden. "We leveren al veel verschillende types tomaten. Snacktomaten zaten daar nog niet bij, maar daar wordt door onze klanten wel om gevraagd. Het is een mooie aanvulling op ons assortiment, dat vanaf 2018 bestaat uit vijftien segmenten." 

In een column vult Jack Groenewegen aan dat de snacktomaten ook een kans bieden in het smaaksegment. "We hebben bij Prominent inmiddels alle smaken wel in huis, maar in het grove segment valt het niet mee om smaak aan de man te brengen. We hebben regelmatig smaakvollere rassen geprobeerd, maar de productie hiervan ligt meestal lager en een meerprijs krijgen we er dan niet voor waardoor het ras weer verdwijnt", schrijft hij. "Het lijkt erop dat smaak niet voor iedere type tomaat telt. In de fijnere segmenten juist wel. Er is groei in het cocktail- en sunstreamsegment. En onze tomaten uit deze twee segmenten liggen inmiddels jaarrond in het schap." Met de snacktomaten komt daar een extra smaaktomaat bij. Net als in de andere tomatentypes werkt Prominent in de snoeptomaten met een rassensegmentatie. Daarom is gekozen voor Sweetelle (Syngenta). 

Voor meer informatie:
www.prominent-tomatoes.nl

Voor verkoopinformatie:
Coƶperatie DOOR 

www.doorpartners.nl