Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere oogst, maar goede prijzen voor Amerikaanse uien

Hoewel het volume is afgenomen, krijgen telers nu goede prijzen voor hun uien. "Onze oogst is bijna geheel binnengehaald. Ik denk dat het volume ten opzichte van vorig jaar met 20% is gedaald," zegt Kay Riley van het in Nyssa, Oregon gevestigde Snake River Produce. "Vorig jaar hadden we een uitzonderlijk goede oogst. Dit jaar denk ik dat het iets onder het gemiddelde zit."

De afname in volume is te wijten aan weersomstandigheden. Zo was er veel sneeuw in de winter, die langere tijd bleef liggen. Ook was de lente koud en nat. "We moesten daardoor later aanplanten, wat absoluut invloed heeft gehad," zegt Riley. "Het bleef tijdens het eerste deel van juni ook koud en regenachtig. Pas daarna werd het in de rest van de zomer echt warm. Door deze combinatie van weersomstandigheden is de oogst kleiner dan normaal. Ook de uien zelf zijn kleiner dan normaal."Verdubbelde prijzen
Snake River is bezig om zijn opslagcapaciteiten en pakstations uit te breiden. Dit proces moet met drie maanden zijn afgerond. Ondertussen ziet het bedrijf goede prijzen voor zijn uien.

"Het is ongewoon dat de markt sterker wordt tijdens de oogstperiode," zegt Riley. "Gele uien gaan vandaag de dag voor $10 (€8,61) FOB, terwijl we vorig jaar rond deze tijd volgens mij rond de $5 en $5,50 (€4,31 tot €4,74) zaten. En die prijzen gelden ook voor alle andere uienrassen. Rode uien zijn hoog, met een prijs van $10 (€8,61) FOB voor jumbo's en van $15 tot $20 (€12,92 tot €17,22) voor gele uien, wat uitzonderlijk goed is."

Op dit moment lijkt de markt echter weer wat rustiger te worden. Riley merkt op dat veel van de klanten van Snake River in de foodservice werkzaam zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal het bedrijf daardoor meer vraag zien in de aanloop naar de feestdagen.

Voor meer informatie:
Kay Riley
Snake River Produce
Tel: +1-541-372-2537
sales@snakeriverproduce.com
www.snakeriverproduce.com

Publicatiedatum: