Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

142 Ton AGF van de PMA beurs naar voedselbank

Voedselbanken in en rondom New Orleans, de Golfkust en Florida hebben grote donaties verse, gezonde groenten en fruit gekregen om aan mensen te geven die weinig te eten hebben dankzij de vrijgevigheid van teeltbedrijven die aanwezig waren bij de Fresh Summit Conventie & Expo in New Orleans van de Produce Marketing Association (PMA) vorige week.

Honderden bedrijven namen deel aan de eerste conventie en vakbeurs van de AGF- en bloemensector en doneerden 142 ton verse groenten en fruit aan de Voedselbank van New Orleans en Acadiana en aan voedselbanken die orkaanslachtoffers in de Golfkust en Florida helpen. Exposanten met bloemen doneerden bloemen en gepotte planten aan voedselbanken om aan ziekenhuizen in de regio te geven.

Dit is de grootste donatie van verse AGF die de voedselbank van New Orleans en Acadiana dit jaar zal krijgen. De voedselbank zet zich in voor noodlijdenden in het zuiden van Louisiana. Ze geven voedsel aan 582 partners en projecten in 23 regio's. Ze zijn ook lid van het Amerikaanse Feeding America-netwerk van voedselbanken.

Naast de geplande jaarlijkse donatie aan de voedselbank in de buurt van waar de Fresh Summit word gehouden, is PMA gaan samenwerken met Feeding America om de gedoneerde AGF naar voedselbanken in de Golfkust en Florida te verzenden om orkaanslachtoffers te helpen.

"We zijn zo vereerd om deze geweldige schenking van de exposanten bij de Fresh Summit Coventie & Expo van de Produce Marketing Association te ontvangen," zei de voedselinkoopmanager van de voedselbank van New Orleans en Acadiana Megan Nuismer. "AGF van hoge kwaliteit vinden voor de mensen die wij helpen is soms moeilijk en deze donatie helpt ons om duizenden medebewoners in Louisiana die in nood zijn te helpen. En tien vrachtwagens vol AGF zullen door Feeding America geleverd worden aan slachtoffers van orkanen Harvey en Irma in Texas en Florida."

De voedselbanken in Houston en Centraal-Florida zijn twee van de organisaties die de donaties verder zullen verspreiden. "Nu rekent de voedselbank van Houston er meer dan ooit op dat de gemeenschap voor onze medebewoners in nood zorgt," zegt Brian Greene, directeur van de Houston voedselbank. "We bedanken de Produce Marketing Association en hun meelevende leden voor hun vrijgevigheid aan de Houston voedselbank en de mensen die we helpen. Aan groenten en fruit komen kan moeilijk zijn voor mensen in nood. Daarom zijn donaties zoals deze essentieel voor onze gemeenschap."

"De kwetsbaarste mensen in onze gemeenschap proberen nog steeds om hun leven weer op de rails te krijgen na orkaan Irma," zei Dave Krepcho, directeur van de voedselbank van Centraal-Florida. "We zijn dankbaar dat de Produce Marketing Association denkt aan de situatie in onze gemeenschap door vrachtwagens vol verse topkwaliteit groenten en fruit te doneren," aldus Krepcho.

Deelnemers van de Fresh Summit konden er ook voor kiezen om speciaal voor orkaanslachtoffers extra AGF te doneren. Samen met bezoekers konden ze ook geld doneren aan elke voedselbank die is aangesloten bij Feeding America.

"Als de expositie voorbij is, zal het indrukwekkendste aspect van de Fresh Summit de royale donatie van AGF en bloemen van onze deelnemers aan het lokale netwerk van voedselbanken zijn," zei PMA directeur Cathy Burns. "Het is echt hartverwarmend om te zien hoe ze elk jaar blijven schenken en om deel uit te maken van een sector die zo hard werkt om mensen en gemeenschappen in nood te helpen."

Elk jaar doneren de deelnemers van de Fresh Summit tussen de 113 en 136 ton AGF en bloemen aan duizenden bewoners in de regio die hulp nodig hebben.
Publicatiedatum: