Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marianne de Winter vertrekt bij De Winter Logistics

Medio november 2017 legt Marianne de Winter van het familiebedrijf De Winter Logistics haar functie neer als directeur. Voor zowel het bedrijf als voor Marianne een logische en strategische stap.In 1992 werd het bedrijf opgericht door Ton de Winter. Een kleine vijf jaar later treedt broer Eric de Winter toe tot het bedrijf. Na een succesvolle uitbreiding en groei van het bedrijf moest Ton stoppen vanwege zijn gezondheid. Marianne de Winter: "Dat was ook de aanleiding dat Eric en ik, zoals dat gaat bij familiebedrijven, tijdens een verjaardag een gesprek hadden over de toekomst van het bedrijf en kwamen we op het idee dat ik tot de directie zou kunnen toetreden!" De Winter Logistics had op dat moment al een krachtige positie in de regio en sierteeltsector verworven en was in korte tijd behoorlijk gegroeid. "Het was destijds een bewuste en strategische keuze het bedrijf meer naar buiten te brengen en aandacht te geven aan mens en organisatie. Dit paste ook goed in mijn eigen ontwikkeling en de stap van non-profit naar een commercieel familiebedrijf voelde enorm goed.", aldus Marianne. Dat het uiteindelijk tot succes heeft geleid, ontkent Marianne niet. "Toch ben ik nu toe aan een volgende stap in mijn carrière".

Marianne de Winter heeft onder meer een achtergrond als commissaris bij politie en locatiedirecteur van twee penitentiaire inrichtingen. De stap van haar naar het familiebedrijf paste zes jaar geleden goed in de levensfase waar het bedrijf zich toen in bevond. In eerste instantie was een periode van vijf jaar met elkaar besloten. Door het 25-jarig jubileum van het bedrijf dit jaar hebben broer en zus dat met nog een jaar verlengd. "Met Mariannes achtergrond hebben we toch anders aandacht kunnen schenken aan die aandachtsgebieden. En met succes! Samen met een sterk MT zijn we samen aan de slag gegaan om het bedrijf verder te professionaliseren. Dit ondanks de financiële crisisperiode waar Nederland zich in bevond.", vult broer Eric aan. "Dit heeft niet alleen geleid tot onder meer het winnen van de TLN Ondernemersprijs 2016 en onlangs de nominatie voor de MKB Westland Partners Ondernemersprijs, ook het bezoek van minister president Rutte is om die reden aan ons bedrijf gemaakt."

Het bedrijf is in die zes jaar weer in een andere levensfase gekomen. Directeur Eric de Winter: "We werken in een enorm dynamische wereld. Onze diensten moeten naadloos aansluiten op de vraag van de klant in een markt waar alles vlugger, vaker en verser geleverd moet worden. Het is een strategisch besluit om onze focus nu verder te leggen op de supply chain, waar korte lijnen en vernieuwde afzetmogelijkheden het centrum van aandacht worden. De afgelopen twee jaar is de aandacht reeds verlegd, maar dit gaat nu in een stroomversnelling komen. Het is dus tijd om onze strategie hier verder op aan te passen." Arnoud de Vries, een 'oude bekende' van het bedrijf, is de opvolger van Marianne. Hij zal toetreden tot de directie en samen met Eric het bedrijf verder laten groeien en versterken in de logistieke sector. "Arnoud is sterk in de logistieke operatie, dat heeft hij zeven jaar lang bij ons laten zien, Tussentijds heeft hij de functie bekleed als Supplychain Director bij Nature's Pride.", aldus Eric. "We zijn blij dat hij weer terugkomt. Met zijn achtergrond zijn we sterk in de logistiek en kunnen we de activiteiten van De Winter Logistics verder uitbouwen.", besluit Eric de Winter.


Voor meer informatie:
De Winter Logistics
Postbus 520
2675 ZT Honselersdijk
(+)31 174 61 53 33
info@dewinterlogistics.nl
www.dewinterlogistics.nl
Publicatiedatum: