Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rusland: kwartaalwinst Magnit gehalveerd

Meer omzet Britse supermarktsector

Rusland: kwartaalwinst Magnit gehalveerd
De nettowinst van de Russische keten Magnit is in het derde kwartaal jaar op jaar gehalveerd. De aandelen van het bedrijf daalden hierdoor met 5%. De netto winst daalde jaar op jaar van 14,8 miljard roebel tot 6,9 miljard roebel (van €219,5 miljoen tot €102,3 miljoen). Magnit beheert in Rusland een discountketen van 15.000 vestigingen. (Reuters)

Meer omzet in Britse supermarktsector ondanks inflatie
Ondanks de prijsinflatie behaalde de Britse supermarktsector in september 3,9% meer omzet. Dit blijkt uit statistieken van Nielsen. Volgens Nielsen geven consumenten echter meer geld bij supermarkten uit, dan dat er daadwerkelijk meer producten worden gekocht. Retailers hebben moeite om met de stijgende kosten in de leveringsketen om te gaan.
(esmmagazine.com

Australië: Mogelijk stakingen bij Woolworths
Australische vakbonden dreigen actie te voeren tegen supermarktketen Woolworths. Mogelijk gaan tot 2.000 stafleden bij vier distributiecentra van de keten in staking, nu hun vakbond heeft aangegeven ze juridisch bij te staan bij enige maatregelen vanuit Woolworths. De medewerkers bij de centra in Victoria en New South Wales willen meer baangarantie en hogere lonen.
(sbs.com.au

X5 opent distributiecentrum bij Moskou
De Russische X5 Retail Group gaat in de regio van Moskou zijn zesde distributiecentrum opzetten. De nieuwe faciliteiten krijgen een oppervlak van 43.000 vierkante meter. Het centrum zal in de omgeving van Moskou ondersteuning verlenen aan 650 vestigingen van de Pyaterochka-keten. Volgens X5 wordt het distributiecentrum een van de meest geavanceerde centra in Rusland en heeft het DC als doel om zowel de bedrijfsvoering te stroomlijnen als om de productiviteit van de stafleden te verbeteren. (esmmagazine.com)

VS: Target gaat meer winkels renoveren
Target Corp. maakt meer werk van zijn plannen om winkels te renoveren en om zich meer te concentreren op stadscentra. Op die manier wil de keten meer concurrerend vermogen verkrijgen tegen Wal-Mart en Amazon. Voor het einde van 2020 wil Target meer dan 1.000 locaties hebben verbeterd. Eerder gaf het bedrijf al aan dat men voor 2019 600 filialen wilde renoveren.
(esmmagazine.com

"Walmart overleeft met gemak concurrentie met Lidl"
De methode die Lidl toe heeft gepast om zich in de Amerikaanse markt te vestigingen gaat niet werken, omdat consumenten met meer besteedbaar inkomen de Duitse discountketen met lagere kwaliteit associëren, aldus TheStreet. In plaats van dat Lidl consumenten aantrekt die normaal bij Trader Joe's en Whole Foods langsgaan, moet de keten nu een concurrentiestrijd aangaan voor consumenten die normaal bij Aldi en Walmart hun boodschappen doen. Die concurrentiestrijd wint Lidl op dit moment niet. (fooddive.com)

VS: Amazon krijgt belastingontheffing voor tweede hoofdkwartier
Amazon krijgt voor miljarden aan belastingontheffingen en subsidies aangeboden van Amerikaanse steden en regio's, die mee dingen in een wedstrijd voor de locatie van een tweede hoofdkwartier van de e-commercegigant. De verschillende gemeentebesturen lopen warm voor de investering van $5 miljard (€4,3 miljard) en de 50.000 banen die een nieuw hoofdkantoor van Amazon met zich mee zou brengen. Amazon wil voor de nieuwe faciliteiten een regio waar meer dan een miljoen hoog opgeleide mensen wonen. Ook moet er sprake zijn van een goed OV-netwerk en moeten de huisvestingskosten lager zijn dan bij het huidige hoofdkwartier in Seattle. (Reuters)

VS: Meijer roept groente terug wegens listeria 
De supermarktketen Meijer heeft verpakte groente in zes Amerikaanse staten teruggeroepen, omdat deze mogelijk besmet zijn met de listeria-bacterie. Listeria kan bij jonge kinderen, bejaarden en zwangere vrouwen tot dodelijke voedselvergiftiging leiden. De 35 verschillende soorten producten betreffen groenten als bloemkool, broccoli en asperges. (Reuters)
Publicatiedatum: