Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal bezoekers Dutch Agri Food Week verdubbeld naar 50.000

De Grootste Groentekraam in Utrecht, kinder-kookwedstrijden, een tour langs de Centers of Expertise in groen onderwijs, een kijkje achter de schermen bij boeren, start up challenges, Wereldvoedseldag, congressen en masterclasses over de feiten en fabels rond voedsel. Tijdens Dutch Agri Food Week, van 9 tot en met 19 oktober kon heel Nederland nieuwe inzichten opdoen over de toekomst van voedsel in Nederland en de wereld. En die kans hebben velen gegrepen: Dutch Agri Food Week 2017 trok met meer dan 150 evenementen, zo'n 50.000 bezoekers.Elies Lemkes – Straver namens Dutch Agri Food Week: "Het succes van deze derde editie heeft onze verwachtingen overtroffen en we zijn verheugd over het enthousiasme dat we hebben ervaren bij de verschillende activiteiten. Steeds meer mensen willen weten wat er in hun eten zit, waar het vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. De openheid van de sector is daarom zeer belangrijk. Innovatie is hierbij een sleutel. Zo krijgen we steeds meer inzicht hoe voedsel gemaakt wordt, wat de impact is op mens, dier en omgeving. Dutch Agri Food Week maakt kennis over ons voedsel voor iedereen toegankelijk. We zijn blij dat verspreid over het hele land ruim driehonderd organisaties, bedrijven, overheden en kennisinstellingen en vooral onze partner en regio's samen hun schouders eronder zetten om dit mogelijk te maken. Dit smaakt naar meer en we kijken al uit naar 2018!"


 
Aalt Dijkhuizen, voorzitter topteam Agri&Food, "Prachtig dat zoveel mensen de kans hebben gegrepen om met eigen ogen te zien en zelf te proeven wat er allemaal bij komt kijken om iedere dag weer voedsel te produceren van de hoogste kwaliteit en veiligheid en ook nog eens op een schone manier. Gezond voedsel voor een gezonde samenleving. Ik ben blij dat we als topsector hier drie jaar geleden samen met de partners in de regio en het bedrijfsleven mee zijn gestart en dat de week groeit en bloeit."


 
Loek Hermans, voorzitter topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen: "De gehele sector, maar ook het groene onderwijs in Nederland – van vmbo tot WO – staat wereldwijd goed aangeschreven. Werken, ondernemen en leren in agrifood: de sector is een breed vakgebied met toekomst." Tijdens de week vond een tour plaats langs alle groene Centres of Expertise in Nederland, waarin werd gedeeld, geleerd en gediscussieerd. Over gezonde voeding voor (kwetsbare) ouderen, een inspiratie sessie over 'eerlijk vlees', ondernemen met de natuur, darmgezondheid, hoe gezond oud te worden en de aftrap van 'Het schooljaar van de voedseleducatie'. In Almere stond de ui centraal en werd naast koken en proeven verbinding gelegd tussen verschillende culturen.
 
Voor meer informatie:
dutchagrifoodweek.nl
Publicatiedatum: