Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kersen uit Dalian populair op de Chinese markt

"Er zijn slechts een paar regio's in China die geschikt zijn voor de teelt van kersen. Het grootste gebied met teeltkassen voor de productie van kersen bevindt zich in Dalian. Dankzij de unieke geografische ligging en het uitzonderlijke klimaat is Dalian een van de beste regio's voor het telen van kersen ter wereld. We produceren voornamelijk de rassen Tieton, Black Rose, Red Light, Red Honey en Jinzhou," zegt Li Lejun, die als kersenteler gevestigd is in Dalian, Liaoning.


Grote Tieton-kersen


Kersenproductie in een teeltkas


Vers geplukte kersen

"Onze teeltkassen voor kersen bevinden zich in het district Pulandian. We produceren daar voornamelijk het Tieton-ras. Er zijn hier vrij grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Ook is er sprake van zandachtige grond die veel ruimte geeft voor water, lucht en warmte. Door deze twee factoren is dit gebied bij uitstek geschikt voor het telen van kersen. Het fruit is groot, glanzend, vrij zwaar en zoet. Daardoor zijn onze kersen erg populair op de markt."


Kersenbomen in bloei in een teeltkas

"De rijping van Dalian-kersen kan verdeeld worden in twee periodes. De rijping in teeltkassen vindt plaats tussen februari en mei. Tussen juli en augustus vindt de rijping in de open lucht plaats. Op dit moment worden onze kersen voornamelijk op de markt geplaatst via traditionele leveringsketens die naar supermarkten in grote en middelgrote steden in China lopen. De omzet van dit jaar is erg bevredigend. De prijs is hoger dan die van vorig jaar. Door jaren aan ontwikkeling heeft de kersensector van Dalian zich geleidelijk aan geïndustrialiseerd. We hopen dat we de kans krijgen om in contact te komen met betrouwbare handelaren, zodat we onze kersen aan nog meer markten kunnen leveren."

Li Lejun
Dalian cherry producer
Phone: +86 188 4286 3597
Feitun Town, Siping Village, Pulandian District, Dalian, Liaoning
Publicatiedatum: