Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elstar-boom en verse appelen cadeau

Appelboom voor de Kazachstaanse ambassade in Den Haag

Tijdens de opening van de Kazachstaanse ambassade in Den Haag was er ook aandacht voor de Nederlandse fruitsector. Ambassadeur Magzhan Ilyassov is een echte fruitkenner en werkte eerder, samen met de president van Kazachstan, mee aan het boek 'De appelboom komt van origine uit… Kazachstan'. De opening van het nieuwe ambassadegebouw was dan ook een ideale gelegenheid om de Kazachstaanse roots van de appel te verbinden aan de Nederlandse fruitsector, meldt de NFO.

Appelboom
Boomkwekerij Ebben uit Cuijk schonk de Elstar-boom als vriendschapsboom namens de hele branche. Voorafgaand aan de receptie werd de boom recht voor de entree van de ambassade geplant door de het Kazachstaanse ambassadeursechtpaar, een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Honorair consul Rini Wagtmans. Fruitteler Johan van Os uit Papendrecht leverde namens de NFO verse appels, zodat alle genodigden naar huis gingen met een goodiebag met daarin een Elstar, een Jonagold en een Golden Delicious. Omdat ook de tulp zijn oorsprong kent in Kazachstan, leverde ook de bollenbranche zijn aandeel aan de opening en straks ook bij de aanleg van de tuin rondom de ambassade.

Bron: NFO
Publicatiedatum: