Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natte finale van het Nederlandse bloemkool/broccoliseizoen drukt prijzen

Tholen - De afgelopen regenperiode zorgt voor een natte finale van het bloemkool- en broccoliseizoen. Het loopt niet voor alle spelers op de markt even best af. Een telersvereniging laat weten dat zowel de herfst- als winterbloemkool verregend is bij de meeste aangesloten telers. "We schieten dus al aardig op en hebben nog maar een beetje te doen", aldus de woordvoerder. De kwaliteit van de bloemkool op het veld is flink aangetast door de regen. Veel van de oogst wordt gedopt (van bladeren ontdaan) en in folie verpakt. "Dan krijg je er nog een klein prijsje voor."
 
Distributie- en verpakkingsbedrijf Tolpoort erkent de huidige problemen. "Door de natheid is de kwaliteit minder en daardoor hebben we meer uitval tijdens het verpakken. Bovendien heb je er meer werk aan", vertelt Gerard Korse. Er is wel voldoende Nederlands product. Tolpoort verwacht geen krapte tegen het einde van het Nederlandse seizoen. "Westfresh, een van de twee aangesloten telersverenigingen, levert de bloemkool en voor een groot deel de broccoli. Westfresh geeft aan voldoende aanbod te kunnen leveren. Als straks het Nederlandse seizoen over is, schakelt een van de telers over op Spaanse productie zodat wij jaarrond kunnen leveren."

Er heerst dus geen juichstemming op de Nederlandse bloemkool- en broccolimarkt. De prijzen zijn daar ook naar. Dat komt ook omdat er volgens handelaren goedkope en betere kwaliteit broccoli en bloemkool op markt is vanuit Engeland.

Voor meer informatie:
DC Tolpoort B.V.
Gerard Korse
Tolweg 7
1616 AT Hoogkarspel
Nederland
T: +31(0)228 565780