Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inmaculada Torregrosa, directrice Frutas Inma

"Onze kaki-export is verdubbeld en afzet blijft groeien"

"Drie weken geleden zijn we begonnen met het vermarkten van onze kaki's. We hebben onze export verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de prijzen zijn acceptabel. De komende dagen zullen de prijzen dalen omdat de aanvoer groeit. Het belangrijkste is echter dat de afzet en consumptie stabiel blijven," legt Inmaculada Torregrosa uit, directrice van Frutas Inma. Het Valenciaanse bedrijf teelt en vermarkt al vijftien jaar kaki's. Sinds drie jaar produceert het ook granaatappelen. In de lente- en zomermaanden vermarkt Frutas Inma steenfruit en binnenkort hoopt het bedrijf ook jaarrond avocado's te kunnen leveren.

"We beschikken over een kaki-areaal van 110 hectare en produceren ook nog granaatappelen op 40 hectare. Daarnaast vermarkten we de productie van partner-producenten waarmee ons totale volume op 1 miljoen kilo granaatappelen en 6 miljoen kilo kaki's komt. Deze twee producten leveren wij aan onze vaste klanten via de voor ons bekende verkoopkanalen. We verwachten ons jaarlijkse volume van deze twee categorieën met ongeveer 30% te vergroten," legt Inmaculada uit. Volgens Inmaculada neemt de consumptie van kaki's ieder jaar toe. Het fruit wordt steeds populairder omdat het heerlijk smaakt en gemakkelijk te eten is. "We denken dat dit product veel potentieel biedt omdat de consumptie per hoofd van de bevolking nog steeds laag is in vergelijking met andere fruitcategorieën."

"Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt voor onze kaki's omdat dit land de grootste kakiconsument buiten Spanje is. De vraag naar kaki's groeit er jaarlijks. We exporteren ook naar andere landen in Europa. We zijn betrokken bij een wereldwijd internationaliseringsproject dat vijf jaar duurt. We werken dus al met markten in Azië, Noord- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten, waar ik denk dat de consumptie een vlucht kan nemen zodra de huidige geopolitieke conflicten opgelost zijn," vervolgt ze. "China is onze grootste hoop, hoewel we nog wel wachten tot de Spaanse regering de onderhandelingen voor een exportprotocol in gang zet aangezien dit nog niet tot stand is gekomen." Het bedrijf verkoopt de granaatappelrassen Smith, Acco en Wonderful, die het best beantwoorden aan de voorkeuren van de exportmarkten. "De granaatappelmarkt voor roodschillige rassen groeit. We telen daarom geen inheemse rassen omdat deze weinig kans maken op overzeese markten. De rassen waar we mee werken bieden goede vooruitzichten," laat Ernesto Machancoses van de technische afdeling van Frutas Inma weten. 

Binnenkort zal het bedrijf een begin maken met het avocadoseizoen en zal het ononderbroken jaarrond avocado's kunnen leveren. "We hebben strategische afspraken gemaakt met telers in Spanje, Peru, Zuid-Afrika en Kenia, zodat we 12 maanden per jaar avocado's aan kunnen bieden," legt Ernesto uit. 

Na jaren van investeringen, onderzoek en ontwikkeling zal Frutas Inma binnenkort op de vakbeurs Fruit Attraction ook een assortiment verse gesneden kaki's presenteren. 

Voor meer informatie:
Inmaculada Torregrosa
Frutas Inma
Carrer de L'Olivera, S/N.
46291 Benimodo, Valencia. Spain.
T:+34 96 253 14 71
M:+34 615196420
info@frutasinma.com
www.frutasinma.com
Publicatiedatum: