Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Retailafzet Roemenië boekt grootste jaarlijkse groei EU

Hofer gekozen tot voordeligste supermarkt in Oostenrijk

Profi opent acht nieuwe winkels in Roemenië
De Roemeense supermarktketen Profi blijft uitbreiden met de opening van acht nieuwe filialen deze week. Met 631 winkels op 343 locaties in heel Roemenië mag Profi zich de grootste kruidenier in het land noemen als het aankomt op geografische dekking. (esmmagazine.com

Hofer voordeligste supermarkt in Oostenrijk
De Oostenrijkse discounter Hofer is door de consumentenvereniging Vrein fur Konsumenteninformation uitgeroepen tot voordeligste supermarkt van Oostenrijk. De vereniging vergeleek de prijzen van 143 alledaagse artikelen bij acht retailketens, waaronder zowel merk- als bioproducten.

Transgourmet van Coop Zwitserland neemt Russische Global Foods over
Coop Zwitserland heeft bekendgemaakt dat zijn groothandelsonderneming Transgourmet Centraal- en Oost-Europa Targovy Dom Global Foods heeft overgenomen. Het in Moskou gevestigde Global Foods is één van de grootste levenanciers aan de Russische foodservicemarkt met een jaaromzet van €29,2 miljoen. 

VK: Gousto lanceert nieuwe Alexa functie nu markt groeit 
Gousto heeft een nieuwe Alexa functie voor Amazon Echo apparaten gelanceerd die gesproken kookinstructies geeft. Gousto is de eerste Britse maaltijdboxleverancier die deze Alexa functie aanbiedt, waardoor het gemak van deze dienst een nieuwe dimensie krijgt. Alexa ondersteunt de receptkaarten en begeleidt de Goustoklant stap voor stap door de bereiding hiervan zodat deze zijn handen vrij heeft om te koken. Klanten kunnen de functie ook gebruiken om te controleren wat er in de maaltijdbox zit of om herinnerd te worden aan de bestelling die zij voor de volgende week hebben geplaatst. (igd.com)

Italië: Decò opent eerste winkel voor fijnproevers in Sicilië
De Siciliaanse retailer Arena heeft in Catania zijn eerste winkel nieuwe stijl geopend, Gourmet Decò. Volgens de retailer is deze nieuwe, exclusieve winkelformule ontwikkeld voor consumenten die gezond willen leven maar hiervoor geen concessies aan smaak willen doen. Het nieuwe winkelaanbod bestaat onder andere uit verse AGF. (esmmagazine.com

Lidl richt zich op Litouwse steden
Lidl, dat de markt in Litouwen recent betreden heeft, breidt zijn aanwezigheid uit door nieuwe winkels te openen. ICA bevestigt dat Lidl een grote impact heeft op de markt in Litouwen. Lidl heeft inmiddels 30 filialen in Litouwen. De retailer richt zich met name op de grotere steden voor de verdere ontwikkeling van deze markt. 
(igd.com)

Retailafzet Roemenië boekt grootste jaarlijkse groei in de EU 
De retailafzet in Roemenië groeide in augustus met 15,8% ten opzichte van dezelfde maand in 2016. Dit is de grootste jaarlijkse groei van alle EU-lidstaten, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De retailhandel in de EU werd beïnvloed door een groei van 3,3% in de afzet van non-foodproducten en de groei van 1,2% in voedingsproducten, dranken en tabak. (romania-insider.com

India: BigBasket heeft €213 Series E-investering bijna rond
India's grootste e-commerce retailer Big Basket verkeert in het laatste stadium van een Series E investeringsronde van €213 - €255 miljoen van nieuwe en bestaande investeerders. Volgens bronnen zal de nieuwe investeringsronde de waarde van de e-tailer meer dan verdubbelen ten opzichte van de eerdere waardering van €383 miljoen na de laatste financiële injectie van €128 miljoen van de Abraaj Group in maart van dit jaar. De startup die inmiddels zes jaar bestaat is eveneens van plan om €128 miljoen in zijn foodretailtak te pompen, door zijn huismerk verder uit te bouwen en zijn telersprogramma verder uit te breiden. Dit heeft Hari Menon, mede-oprichter en directeur van BigBasket, laten weten. Hij weigerde echter in te gaan op de nieuwe fondsenwerving van het bedrijf. 
(thehindubusinessline.com)

Rapport: Lidl zou zich op premium versproducten moeten richten
Klik hier om het artikel te lezen.

VS: Meijer ontslaat 400 IT-medewerkers
Meijer snijdt momenteel flink in zijn IT-afdeling door honderden werknemers te ontslaan of over te plaatsten. Voormalige werknemers hebben laten weten dat 400 IT-medewerkers ontslagen zijn. In juli werden 250 tijdelijke werknemers ontslagen. In augustus volgden er nog 75 en deze week kregen nog eens 75 mensen te horen dat ze ontslagen worden. (woodtv.com

VS: Costco introduceert nieuwe boodschappen bezorgdienst

Costco zal CostcoGrocery introduceren, een dienst waarmee houdbare producten die online besteld worden binnen twee dagen bezorgd worden. Bestellingen boven de €64 worden gratis thuisbezorgd. De nieuwe service werd aangekondigd bij de presentatie van het laatste winstoverzicht van het bedrijf. Costco zag zijn omzet van €110 miljoen met 8,7% groeien ten opzichte van het jaar daarvoor. Costco heeft ook aangekondigd de samenwerking met Instacart uit te breiden om zijn klanten meer locaties en een breder versaanbod te kunnen leveren. 
(fooddive.com)

Onlinekruidenier Farmstead gebruikt kunstmatige intelligentie voor precisie inkoop
Farmstead, een onlinekruidenier die lokale producten levert, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie voor precisie inkoop. Het bedrijf heeft €2,4 miljoen aan aanloopsubsidies opgehaald en beweert dat het lokale producten binnen 60 minuten van het veld tot bij de klant in de ijskast kan bezorgen. Door gepatenteerde zelflerende software toe te passen, is Farmstead in staat om al na één bestelling een voorspelling van het koopgedrag van de klant te maken waardoor er gericht bij lokale leveranciers ingekocht kan worden. Het bedrijf maakt daarnaast gebruik van een aantal kleinschalige opslagfaciliteiten om orders te verwerken in plaats van één grote faciliteit en stippelt milieuvriendelijke routes uit om de bestellingen zo snel en efficiënt mogelijk bij de klant af te leveren. 

Publicatiedatum: