Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Panklare' cantharellen geintroduceerd

Het is een uitstekend seizoen voor wilde paddenstoelen zoals cantharellen, vertelt Uwe Buschhaus van het in Duitsland gevestigde Speisepilze, dat hoofdzakelijk aan de Duitse groothandel en foodservice levert. De ruime voorraden en lage prijzen zorgen dit jaar voor een goede markt. 



Het cantharellenseizoen begint in mei met de eerste paddenstoelen uit Servië, Roemenië en Bulgarije, gevolgd door de aanvoer uit Letland, Litouwen, Wit-Rusland en Rusland totdat het seizoen in oktober ten einde komt. Hoewel de grootste volumes, zo'n 70%, op de binnenlandse markt afgezet worden, exporteert Speisepilze ook een deel van zijn paddenstoelen naar andere markten zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en andere buurlanden. 



"Vorig jaar lagen de prijzen voor cantharellen veel hoger: rond de €11,00 tot €12,00 per kilo. Dit jaar liggen de prijzen rond de €7,00 per kilo. Je zou verwachten dat we ons product liever voor hogere prijzen zouden verkopen maar lagere prijzen betekenen ook een grotere afzet omdat restaurants de paddenstoelen op hun menukaart laten staan en ze steeds opnieuw inkopen. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat we dit jaar twee- tot driemaal zoveel zullen verkopen als vorig jaar." 



Speisepilze heeft onlangs geïnvesteerd in een nieuwe wasmachine voor de verwerking van zijn cantharellen, iets waar maar weinig concurrenten over beschikken. De speciale machine wast de paddenstoelen gedurende korte tijd onder hoge druk en droogt het product vervolgens snel waardoor het geen kans krijgt water te absorberen. Het met de hand wassen van cantharellen is een tijdrovend werk maar dankzij de nieuwe machine kan de handelaar meerdere kilo's per uur verwerken. Hierdoor kan het bedrijf een 'panklaar' product leveren en dat bespaart de klant aanzienlijk wat tijd. 



Na de cantharellen is het de beurt aan oesterzwammen zoals 'lemon', 'king' en 'pink', die van oktober tot maart verkrijgbaar zijn. Boleten uit Roemenië zijn momenteel ook verkrijgbaar en brengen dankzij hun goede kwaliteit en beperkte beschikbaarheid goede prijzen op.

"De meest stabiele paddenstoel qua vraag is en blijft de vertrouwde witte champignon die jaarrond verkrijgbaar is. Het valt ons op dat de vraag naar king oesterzwammen sterk gestegen is. De laatste paar jaar is de vraag maar liefst verdrievoudigd."

Voor meer informatie:
Uwe Buschhaus
I ❤Mushrooms
Tel: +49 2302 623318
Fax: +49(0)2302 962184
Email: info@speisepilze.eu
www.speisepilze.eu
Publicatiedatum: