Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Aantal Piel de Sapo rassen neemt toe
De zoektocht naar een product met de beste eigenschappen, een goede houdbaarheid, smaak en dat ook nog eens geschikt is voor transport heeft ertoe geleid dat het aantal Piel de Sapo rassen op de markt ieder seizoen toeneemt. Momenteel zijn er zo'n 15 commerciële rassen, vertelt Christian Martínez van Frulonsa Calidades. De producent uit Murcia legt uit dat het ruime aanbod aan rassen op de markt voor zowel voor telers als consumenten verwarrend is.
"Enerzijds bestaat er onduidelijkheid over het juiste tijdstip van oogsten van deze rassen, wat bepalend is voor de Brix van het fruit. Anderzijds weten consumenten niet wanneer het product 'eetrijp' is, waardoor het mogelijk niet voldoet aan hun verwachtingen," licht Martínez toe.
Daarbij komt nog dat het productievolume met zo'n 10% tot 15% gegroeid is. "De prijzen zijn deze week echter niet veel veranderd omdat er vanwege de Ramadan minder meloenen geoogst zijn," vervolgt Martínez. "Dit betekent dat de prijzen volgende week fors zullen dalen, omdat er dan een grotere aanvoer is," aldus Christian Martínez van Frulonsa Calidades.