Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienoogst in Oekraïne verloopt goed

Eerder deze week kwamen de eerste aardbeien op de Oekraïense markt van een lokale teler. Volgens Info-Shuvar zijn de bedrijven uit Cherson maandag begonnen met het oogsten van hun kasaardbeien. Ondanks de slechte weersomstandigheden en sneeuwval van afgelopen week is de aardbeienoogst goed verlopen.

Vanaf 26 april 2017 bieden telers kleine hoeveelheden (200-500 kg) aardbeien aan voor 110-130 UAH/kg (3,79 - 4,48 EUR/kg). De vraag naar de aardbeien is vrij laag vanwege de hoge prijzen. De prijs van de Oekraïense aardbeien is hetzelfde als de prijs van de geïmporteerde aardbeien uit Spanje.

Tetiana Hetman, directeur van Info-Shuvar: "De teelt van de vroege aardbeien in Oekraïne gebeurt nu nog vooral in de zomerkassen. Het is voor nu nog te duur om de aardbeien in de glazen winterkassen te telen ondanks de verminderde concurrentie van de import."

Oekraïne is de zevende grootste producent van aardbeien van alle Europese landen. Elk jaar oogsten de Oekraïense bedrijven 65.000 tot 75.000 aardbeien. Het land handelt nog niet veel internationaal. Dit komt door de onderontwikkelde infrastructuur, waardoor het lastig is de aardbeien te exporteren.

Publicatiedatum: