Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Digitale refractometer meet Brix-waarde binnen seconden

Kwaliteitsmanagers van telers of fruithandelaren willen snel, eenvoudig en efficiënt diverse kwaliteitsindicatoren van het fruit kunnen meten die essentieel zijn voor het bepalen van de juiste kwaliteit. Door te meten of het fruit aan de juiste kwaliteitseisen voldoet, kan het juiste oogsttijdstip bepaald worden. Door continu kwaliteitscontroles uit te voeren, kan men het rijpingsproces efficiënter maken, uitval reduceren en kan de kwaliteit van het fruit in de winkel aanzienlijk verbeterd worden.



Eén van de kwaliteitsindicatoren is het meten van de Brix-waarde. Daarmee wordt het suikergehalte in het fruit bepaald en wordt het resultaat berekend in percentage Brix. Over het algemeen geldt, hoe hoger de Brix-waarde, des te beter de kwaliteit van het fruit. Op basis van de meetresultaten kan worden bepaald of het fruit geschikt is voor opslag en transport.

Een digitale refractometer biedt hierin een geschikte oplossing en draagt bij aan het vereenvoudigen van het proces voor kwaliteitsbepaling van fruit door op nauwkeurige wijze de Brix-waarde te meten?

Refractometer voor fruitteelt
De Pal Pocket serie van Atago is geschikt voor de fruitteelt. Bepaal vooraf welke refractometer gebruikt dient te worden. Elk product heeft namelijk haar eigen concentratie en de verschillende schaalverdelingen en percentage Brix maakt het noodzakelijk om vooraf een weloverwogen keuze te maken. De waterdichte, compacte en digitale refractometer heeft een groot meetbereik van 0,0% tot 53,00% Brix.

Pal-1 digitale refractometer

In tegenstelling tot een analoge refractometer hoeft men niet door het oculair te kijken om de Brix-waarde te bepalen. Met slechts 2 à 3 druppels van het te meten product wordt het suikergehalte binnen enkele seconden berekend en wordt de Brix-waarde tot op één cijfer achter de komma in het display weergegeven. Daardoor is het mogelijk om snel, nauwkeurig en uiterst efficiënt te werken. Behalve de hoge mate van nauwkeurigheid is het meetinstrument door de waterdichte behuizing onder stromend water af te spoelen.

De Pal-1 refractometer is bekroond met het Good Design Award.

Voor meer informatie:
Gullimex BV
Oostermaat 7
Postbus 114
7620 AC Borne
T: +31 (0)74 265 77 88
www.gullimex.com
Publicatiedatum: