SmartWithFood

Nieuwe app geeft advies voor voeding op maat

Vegetariër of veganist? Op zoek naar gluten- of lactosevrije producten? Of gewoonweg snel en eenvoudig de juiste voedingsproducten vinden die passen bij je smaak- en eetpatroon? Met de SmartWithFood app scan je de barcode van een product en zie je in een oogopslag of het tegemoet komt aan jouw vereisten en voorkeuren. Je krijgt zelfs meteen alternatieven voorgesteld.SmartWithFood, 'Mijn Voedingsmaat', is er voor iedereen die bewust wil of moet eten. Maar ook voor iedereen die weleens iets niet lust. Vind je look maar niets, verteer je paprika niet goed of wil je net meer volkoren producten eten? Wanneer je de barcode van een voedingsproduct scant, toont de app meteen of het product past bij jouw ingegeven profiel. Het geeft info over de ingrediënten, voedingswaarden en het equivalent aan lichaamsbeweging (joggen, fietsen, wandelen) dat de portie vertegenwoordigt. Bovendien kun je passende alternatieven opvragen. Op zoek naar vruchtensap, maar liever geen toegevoegde suikers? De app toont alternatieve producten die je kunnen interesseren.

Als gebruiker vul je eenmalig je voedingsprofiel in, en eventueel ook de profielen van je gezinsleden of vrienden die mee aan tafel schuiven. Vervolgens duid je aan of de app rekening moet houden met intolerantie of met een vegetarische, vegan of alcoholvrije levensstijl. Je kan zelfs nog meer dan 200 extra ingrediëntenvoorkeuren of -vereisten ingeven.Eenvoud, transparantie en bewustwording
De SmartWithFood app wil enerzijds meer gemak, eenvoud en transparantie brengen in het dagelijkse leven van de consument. Anderzijds zijn er steeds meer mensen die bewust willen of moeten eten. Daarom wil het de gebruiker vlot toegang geven tot transparante en betrouwbare productinformatie.

De app herkent nagenoeg alle producten in de winkels van Colruyt, Bio-Planet, OKay en de aangesloten Spar-winkels van Colruyt Group. De app is gratis te downloaden via Google Play (Android) en Apple Store (iOS).

Bron: SmartWithFood

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven