Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Chileense Iniagrape druiven verdrievoudigd in 2017

A.N.A, dat verantwoordelijk is voor Chileens fruitrassen, heeft bekend gemaakt dat er in 2017 zo'n 160.000 dozen druiven van het ras Iniagrape internationaal vermarkt zullen worden. "Dit is drie keer zoveel als voorgaand seizoen. De gemiddelde opbrengst van dit ras ligt rond de 2.500 tot 3.000 dozen per hectare. Kalibers van 23 en 24 mm komen het meest voor en de Brixwaarde is 20. De druif heeft een kenmerkende, diepblauwe kleur," vertelt landbouwdeskundige Vladimir Rodriguez.



De laatste drie jaar is de kwaliteit van het ras verbeterd. Telers hebben takken samengebonden om grotere kalibers en stevigere vruchten te verkrijgen. Door het toepassen van deze techniek kan het gebruik van gibberellinezuur, dat nu toegepast wordt voor grotere vruchten, gereduceerd worden.

Momenteel wordt Iniagrape door 50 telers geteeld op een areaal van 270 hectare. Naar verwachting zal in 2017 nog eens 100 hectare extra van het ras aangeplant worden. De belangrijkste exportmarkten zijn China, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Aziatische landen waaronder Korea en Japan.



Luis Fernandez, directeur van A.N.A Chili, is UAC - Del Monte dankbaar dat het de weg vrijgemaakt heeft voor de teelt van dit nieuwe ras. Hij benadrukte eveneens de belangrijke rol van het Nationale Instituut voor Landbouwinnovatie (INIA), waar het ras ontwikkeld werd, en Biofrutales en Corfo voor hun steun aan het Chileense druiventeeltprogramma.

Voor meer informatie:
Loreto Soto
A.N.A
T:+1 (650) 509 7234
E: loretosotor@gmail.com
www.anachile.cl

Publicatiedatum: