Aangezien Sissy een biologisch ras is, zijn de productievolumes nogal bescheiden, ongeveer 50 ton per seizoen. Volgens Kebapidou is dit volume toereikend voor zo'n twee maanden. Farm Hellas houdt zich met name bezig met de conventionele teelt. Het bedrijf heeft hiervoor een areaal van 80 hectare ter beschikking. Het bio-areaal bedraagt ongeveer 6 à 7 hectare. "We hopen dat Griekse telers de omslag naar bio zullen maken, zeker nu de EU subsidies beschikbaar heeft gesteld voor de biologische tuinbouw," vervolgt Kebapidou.
"We hebben onze Sissy peren aan Italiaanse telers gepresenteerd en zij reageerden positief. Met name in de regio Bolzano waar veel appeltelers gevestigd zijn, die meer en meer teleurgesteld raken in hun eigen sector. De appelteelt is te duur geworden en telers zijn op zoek naar winstgevende alternatieven. Het telen van peren zou uitkomst kunnen bieden in deze regio," vertelt Kebapidou.
Vanwege de hoge temperaturen ging het Sissy seizoen in 2016 eerder van start. Onder normale omstandigheden begint de pluk in de eerste week van augustus. Dit seizoen was dat dus in de laatste week van juli al het geval. De volumes zijn tot januari of februari beschikbaar uit de koelopslag en zelfs tot april wanneer zij behandeld zijn met Smartfresh. "We werken zo al jaren en slaan de helft van onze volumes op om het seizoen te rekken. We beëindigen ons seizoen doorgaans in april, zo rond de viering van het Griekse Paasfeest. Vanaf mei komen er volop andere Griekse fruitsoorten op de markt, zoals aardbeien," aldus Kebapidou.
Voor meer informatie:
Sofia Kebapidou
Farm Hellas (Greece)
Tel 0030-6945-432-452
Email: [email protected]
www.farmhellas.gr