Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Tirol: actuele appelvoorraad

De Kamer van Koophandel en Industrie Bozen en Assomela (Apple Association) in Trente publiceren regelmatig de actuele opgeslagen appelvoorraad in de regio Trentino-Zuid-Tirol. Het overzicht van begin januari staat nu online.

Volgens het onderzoek van Assomela en de Kamer van Koophandel en Industrie lagen er bij de coöperaties in de regio op peildatum 1 januari nog 1.056.991 ton handappelen in opslag. In 2016 lag deze hoeveelheid op dezelfde datum nog op 1.063.407 ton en in 2015 op 1.107.532 ton. Iets meer dan de helft van de opgeslagen appelen is van het ras Golden Delicious (565.923 ton). Daarna zijn de grootste voorraden van Red Delicious (102.816 ton), Gala (67.467 ton) en Granny Smith (63.755 ton). Vergeleken bij afgelopen jaar zijn de voorraden van de rassen Gala, Cripps Pink en Braeburn iets groter en die van de rassen Golden Delicious, Red Delicious en Fuji kleiner.

In de maand december was Golden Delicious het met afstand meest verkochte ras (circa 55.000 ton), gevolgd door de rassen Gala (circa 18.500 ton) en Red Delicious (circa 13.000 ton). Van Granny Smith en Fuji verkocht men daarentegen in december slechts circa 5000 ton.
Publicatiedatum: