Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanners bieden 751 mln euro voor Fyffes

De Ierse bananengigant Fyffes stemt in met een overname bod van het Japanse Sumitomo Corporation. De directies van de bedrijven zijn het eens geworden over de overname, nu zijn de aandeelhouders van Fyffes aanzet. De Ierse gigant wordt dan overgenomen door Swordus Ireland Holding, een dochteronderneming van Sumitomo.

"We hebben al lang respect voor Fyffes vanwege de goede reputatie en de marktleiderspositie," reageerde Hirohiko Imura, Representative Director, Managing Executive Officer van Sumitomo. "We zijn blij dat de directie van Fyffes unaniem instemde met ons aanbod voor de aandeelhouders." De aandeelhouders van Fyffes wordt 2,23 euro per aandeel geboden. De familie McCann is de grootste aandeelhouder met 12 procent van de aandelen in handen. Het bod ligt bijna 50 procent boven de slotkoers van 8 december. Daarmee komt het bod op 751 miljoen euro.

"We zijn er van overtuigd dat deze transactie een aantrekkelijk voorstel is voor onze aandeelhouders," reageerde David McCann in een statement. "Het kristalliseert de aanzienlijke waarde die in de afgelopen jaren door verschillende ontwikkelingen is gecreƫerd." Tot nu toe zou 27 procent van de aandeelhouders al akkoord gegaan zijn met het bod. De overname moet in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond worden.

Sumitomo is een Japans bedrijf dat onder andere groot is in de bananenteelt in Aziƫ. Het bedrijf is de laatste tijd bezig om het portfolio uit te breiden en voet aan de grond te krijgen buiten de Japanse markt.

Publicatiedatum: