Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sakia Polak: "Stijgende volumes te verwachten vanuit Brazilië"

Total Produce BV introduceert Dino-meloen

Tholen - Tijdens de Amsterdam Produce Show introduceerde Total Produce B.V. de Dino-meloen. Deze witgestreepte meloen, die officieel de naam white honey dew melon draagt en in Engeland door het leven gaat als snowball-melon, heeft het uiterlijk van een dinosaurusei, wat de Rotterdamse fruitimporteur op het idee bracht om er een kidsconcept aan te verbinden.



"Deze meloen is geen kruising van de bekende variëteiten, maar een compleet op zich zelf staande variëteit. Onze Braziliaanse leverancier produceert als enige deze variëteit op dit moment en neemt daarmee de totale, maar nog gelimiteerde productie voor haar rekening", vertelt Saskia Polak. "De zachte structuur en de zoetheid met een brix tussen de 14 en 16 maken het tot een ideale kindermeloen. Er wordt hard aan gewerkt om deze meloen ook in een kleinere maat aan te bieden, want tot dusver is de maat range aan de grote kant."

Total Produce B.V. richt zich met de Dino-meloen hoofdzakelijk op de retail, maar ook voor snijderijen is het volgens Saskia een interessante meloen om mee aan de slag te gaan. "Vorig jaar hebben we de eerste testen gedaan en de reacties van klanten waren erg positief. Dit jaar kunnen we iets grotere volume aanbieden en zijn de verkopen boven verwachting."

Voor meer informatie:
Saskia Polak
Total Produce B.V.
Marconistraat 19
3029 AE Rotterdam
Tel: 010-2448400
spolak@totalproduce.nl
www.totalproduce.nl