Jan Prinsen bezoekt Antwerpse markt

"Je krijgt hier goesting in verse producten"

Op zaterdag 22 oktober bezocht Jan Prinsen van het Belgian Fresh Food Institute de markt in Antwerpen. Hij geeft aan dat hij hier de seizoenswissels van de producten wilde bekijken. "Het was mooi weer en echt een zaterdagmorgen waar er dus veel bezoekers op de markt waren. Ik was vroeg omdat ik dan goed kan waarnemen met welke producten en welke kwaliteit de marktkramers naar deze knappe markt komen."

Hij vervolgt: "Bij de groenten stelde ik weinig tot geen verandering vast in de aangeboden producten/het assortiment. Witloof is nog niet zo sterk aanwezig. De paddenstoelen daarentegen hebben hun plaats ingenomen, zeker bij de specialist uit Nederland en bij Stefaan Vandeplas."

Klik hier voor de fotoreportageFruit

Als het gaat om fruit waren er volgens Jan nog veel druiven aanwezig. " De kwaliteit leek nog goed, terwijl het toch een moeilijk jaar was voor Italiaanse druiven. Het citrus had ik al sterker verwacht in volume en presentatie. De appelsienen uit Zuid-Afrika lopen natuurlijk op hun einde en het is wachten op de nieuwe oogst uit Spanje. Ik zag nog prachtige appelsienen van SanLUSAR. De clementines reeds goed aanwezig, vooral Les Rives is hier het sterke merk, op deze markt."

"Wat me ook steeds opvalt is de verkoop aan olijven en aanverwante artikels. Wat je hier kan en mag proeven. De exoten waren goed aanwezig en met veel volume en knappe presentaties. Ik vond ook mooie, dikke inlandse noten bij Stefaan Vandeplas. Ze kwamen uit het Pajottenland. Ze zagen er niet alleen lekker uit, ze zijn ook echt lekker."

Klik hier voor de fotoreportage

Goesting
"Ik heb toch ook wel enkele knappe kramen met bloemen gezien. De aandacht en creaties van deze marktkramers voor hun product dat is stielkennis. Ik vraag me altijd af: hoeveel tijd steken deze mensen nu in de opbouw van zo een knappe opstelling? Hij besluit: "Deze knappe markt is een plezier om te bezoeken op zaterdag, je kan hier kiezen uit kwaliteit en prijs. Alle verse producten zoals vis, vlees en kaas zijn naast fruit en groenten goed aanwezig. Je krijgt hier goesting in verse producten."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven