Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Luciën de Wit: "Druiven vormen rode draad in mijn carrière"

LuBa Fresh van start

Tholen - Vanaf 1 november start Luciën de Wit met LuBa Fresh. Met een nieuwe naam, maar 30 jaar ervaring in de handel, gaat hij zijn klanten van jaarrond druiven en ander importfruit voorzien. LuBa Fresh is vernoemd naar zonen Luuk en Bas. "Ik hoop voor hen een mooie basis te leggen voor de toekomst!"

De hoofdmoot van het assortiment is bij aanvang al bekend. "De laatste 25 jaar vormen druiven de rode draad in mijn carrière. De laatste twaalf jaar bij Sous Fresh (voorheen PeDe), maar ook de twaalf jaar daarvoor bij De Groot International International heb ik mijn expertise binnen de druivenimport kunnen uitbreiden. Nu de afgelopen jaren de koerswijziging van Sous Fresh is ingezet, waarbij de primaire focus is komen te liggen op de foodservice- en gastronomiemarkt en de importtak niet meer goed paste, zijn we in goed overleg uit elkaar gegaan", vertelt Luciën.


Lucien en Luuk de Wit

"Het is een groot voordeel dat ik de vrijheid heb om te werken met wie ik wil. Daarom heb ik me voor het komende jaar al kunnen verzekeren van druivenprogramma's vanuit Namibië, Zuid-Afrika, Egypte, Italië, Griekenland en Peru. Vanuit Brazilië en Chili heb ik weliswaar geen vaste programma's, maar zijn er wel de contacten. Ik kan door de loop der jaren bouwen op een enorm netwerk en daar staat of valt alles mee. Veel leveranciers zijn niet bedrijf-, maar persoonsgebonden. Met sommige leveranciers werk ik al 25 jaar samen", vertelt Lucien. "Daarbij merk ik dat de onafhankelijkheid die gepaard gaat met mijn zelfstandig ondernemerschap ook weer een flink aantal nieuwe relaties aantrekt."

Meerdere producten
Dit biedt ook kansen om het assortiment uit te breiden. "Van leveranciers krijg ik nu al snel het verzoek om meerdere producten te vermarkten. Zo zal ik vanaf half november tot half januari programma's met Egyptische aardbeien via luchtvracht hebben en vanuit Griekenland volgen er ook kiwi's, sinaasappelen en ook weer de vertrouwde Lunga-Dumara meloenen. Maar ik wil het stap voor stap aanpakken en hoef geen mega-klantenbestand te hebben", zegt de importeur.

"Daarom ben ik ook blij met de keuze voor Hansen Logistiek als partner, die alle logistieke activiteiten van opslag tot koelen en keuren voor zijn rekening neemt. Mijn ambitie is zeker niet om zelf een grote loods neer te zetten. Ik ben onafhankelijk en mijn overheadkosten zijn zo een stuk lager, waardoor ik voor veel partners interessant ben, ook voor nieuwe klanten", vertelt Luciën. Hij richt zich op groothandelaren, in- en exporteurs en leveranciers van supermarkten door heel Europa.


John Hansen (Hansen Logistiek) verzorgt alle logistieke activiteiten

Momenteel is het Italiaanse druivenseizoen snel aflopend. "De druiventeelt in Puglia is deels verzopen en kan voor 98% als afgelopen worden beschouwd. Er is nog wel aanvoer vanuit Sicilië, maar die prijzen liggen een stuk hoger. Ook Griekenland heeft de nodige problemen gehad. Momenteel zijn er Braziliaanse druiven en maken we ons op voor het seizoen vanuit Zuid-Afrika en Namibië", vertelt de druivenspecialist.

"In Transvaal begint men deze week met plukken en die druiven zullen op een lege markt arriveren. De eerste drie weken van het Zuid-Afrikaanse en Namibische seizoen zullen de prijzen daarom wel op een hoog niveau liggen. Omdat de week voor Kerst altijd riskant is vanwege de 'pre-christmas sales', wil ik me in eerste instantie vooral op de vroege variëteiten richten. Maar het is een lang seizoen, dat loopt van week 46 tot en met week 16 in de vier grote teeltgebieden."

Luciën heeft er zin in. "Na dertig jaar voor een baas gewerkt te hebben, is het best een stap om voor jezelf te beginnen, maar de reacties van klanten en leveranciers geven veel vertrouwen. Mijn motto is: eerlijk zaken doen, dan kun je iedereen recht in de ogen aankijken. En voor mij is het natuurlijk prachtig dat mijn zonen geïnteresseerd alle bedrijfsontwikkelingen volgen met het oog op de toekomst. We zijn er klaar voor!"

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
[email protected]
www.LuBaFresh.com