Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mogelijkheden voor foodboxen?

PostNL gestart met pilot voor pakketautomaat

Tholen - PostNL is in Almere gestart met een proef voor pakket- en briefautomaten die geschikt zijn voor het versturen en ontvangen van pakketten. Met deze proef wil het bedrijf onderzoeken of deze automaat voorziet in de behoeften van de consument en waar de vraag precies ligt. De pakketlockers zijn 24/7 te gebruiken, en hebben elk een maximumafmeting van 70x35x50. De lockers zijn niet gekoeld, maar het bedrijf laat weten daar open voor te staan als klanten en verzenders die wens uitspreken in de toekomst.



Testfase
"We hebben een jaar de tijd om te onderzoeken voor welke doeleinden de automaten ingezet gaan worden", vertelt Hanne Kluck, woordvoerder bij PostNL. "We zitten nog in de testfase. Mocht blijken dat gebruikers of verzenders hun hoop vestigen op een gekoelde locker voor versproducten, dan behoort de uitrol daarvan zeker tot de mogelijkheden. Zo kan een verzender van bijvoorbeeld foodboxen constateren dat er in een bepaalde regio meer vraag is naar hun producten. Zij zijn degenen die ons van input voorzien. Aan de hand van dat soort informatie kun je beter anticiperen op de noodzaak van dergelijke gekoelde automaten." PostNL beschikt momenteel over speciale boxen waarin verse producten gekoeld vervoerd en opgeslagen kunnen worden. Hier kan de webwinkelier zelf voor kiezen.

"Het is daarbij wel de vraag of het loont om een compleet apparaat te koelen, terwijl slechts een gedeelte daarbinnen misschien wordt ingezet voor koelverse producten. Ook moet de technische haalbaarheid eerst goed in kaart worden gebracht", aldus Hanne.

Voor meer informatie: pba@postnl.nl