toegenomen concurrentie Europa

Mexico zoekt nieuwe markten voor blauwe bessen

Het Mexicaanse bedrijf BQ Fruits zit op dit moment middenin het seizoen voor blauwe bessen, bramen en frambozen. De oogst van blauwe bessen is vorige maand begonnen en die van bramen deze week. Het bedrijf focust dit seizoen op bessen en ontdekt hiervoor nieuwe markten. De hoofdmarkt voor BQ Fruits is Europa, maar het bedrijf kijkt ook naar andere markten omdat concurrenten op de Europese markt veel lagere prijzen maken. Nieuwe markten zijn o.a. Japan, Rusland en Guatemala. De Aziatische markt kan de hogere prijzen aan, maar er worden nog wel kleine hoeveelheden geconsumeerd. BQ Fruits hoopt dat dit de komende jaren zal toenemen.

Het hele jaar bessen
De vraag naar bessen groeit in veel landen en het is een voordeel dat deze in Mexico bijna het gehele jaar kunnen groeien. Mexico moet hierdoor met verschillende landen concurreren door het jaar heen. Veel klanten vinden het prettig om het gehele jaar met dezelfde leverancier te werken, zodat ze een stabiele prijs hebben en aan de relatie kunnen werken.Doordat BQ Fruits nu op nieuwe markten bessen aanbiedt, kan het bedrijf meer gaan produceren. Vorig jaar ging het even iets minder goed met de blauwe bessen, maar volgens Martinez van BQ Fruits is het vooruitzicht goed. De programma's met Japan en Guatemala gaan erg goed. Ook gaat de verkoop van bramen en frambozen in Europa goed in tegenstelling tot de verkoop van blauwe bessen.

Mexico kan de producten naar Guatemala per schip of vrachtwagen transporteren, maar klanten hebben het liever per vliegtuig. Dit heeft te maken met de langzame en ingewikkelde douane-procedures in Guatemala. 

BQ Fruits gebruikt op alle markten, behalve Europa, dollars. Daarom zorgen wisselkoersen over het algemeen niet voor problemen. Op dit moment worden de blauwe bessen voor alle markten in doosjes van 125 gram verpakt. Voor de nieuwe markten hoefden ze enkel het label aan te passen.


Meer informatie:
Nadia S. Martínez
BQ Fruits
Av. Lázaro Cárdenas 3670, Jardines de San Ignacio, Zapopan, Jalisco, México
T: +521 (33) 3880 5704
E: info@bqfruits.com
www.bqfruits.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven