Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Door bepaalde genen te manipuleren zijn mango's langer houdbaar

Indiase onderzoekers hebben ontdekt dat zij het bederf van mango's kunnen tegengaan door bepaalde genen te manipuleren. 

India heeft een aandeel van ruim 42% in de wereldwijde mangoproductie maar een kwart van dit volume gaat verloren als gevolg van slechte behandeling tijdens het oogsten, verpakken en bewaren van het fruit. Het onderzoek van het team van de National Botanical Research Institute zou hier verandering in kunnen brengen waardoor het land de export van het fruit in de toekomst mogelijk verder kan uitbreiden. Door middel van genetische manipulatie of via merkergestuurde veredeling kan de houdbaarheid van mango's verlengd worden, ontdekten de onderzoekers. 

"Ieder kenmerk van een plant is genetisch bepaald. Er zijn bijvoorbeeld genen die zorgen voor het rijpen van de vrucht. Door ons onderzoek hebben wij kunnen vaststellen welke genen hierbij de belangrijkste rol spelen," legt onderzoeker Vidhu Sane uit. Sane vertelt dat hoewel India de grootste mangoproducent ter wereld is deze positie niet terug te zien is in de internationale handel. Voor het onderzoek werd de dashieri mango gebruikt, een ras dat erg populair is op de Indiase markt. De exportmogelijkheden van dit ras worden echter beperkt vanwege zijn snelle, onregelmatige rijping. Door de genen te manipuleren die dit veroorzaken, kan de houdbaarheid echter verbeterd worden."

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer