Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Te goed voor de vuilnisbak" boxen bij Metro Cash & Carry"

Gastronomen kunnen de 'Beste-Reste-Boxen', die ontwikkeld zijn door de initiatieven 'Zu gut für die Tonne!' (Te goed voor de vuilnisbak) en Greentable (een infoportaal met een duurzaam gastronomie aanbod), per direct ook bij Metro Cash & Carry Duitsland verkrijgen.


Foto: De 'Beste-Reste-Box' op een keukentafel in het restaurant
Bron: BMEL/Thomas Köhler/Photothek.net

Christian Schmidt, de Duitse minister van Voeding en Landbouw, verklaart hierover: "Het is mijn doel om de levensmiddelverspilling tot 2030 te halveren. In restaurants, centrale keukens en de evenementencatering gooit men per gast en jaar circa 23,6 kilogram levensmiddelen weg. We mogen het niet langer accepteren dat kilo's goede levensmiddelen in de vuilnisbak belanden. Daarom willen en zullen we hier verandering in brengen. Dat de 'Beste-Reste-Box' nu ook in het hele land bij Metro Cash & Carry Duitsland wordt aangeboden is een belangrijke stap bij de reducering van levensmiddelafval bij het eten buitenshuis."

Ook bekende topkoks ondersteunen de actie. Restaurantcoach Christian Rach zegt: "Doggybags zijn van gisteren, genieten zonder restjes is van nu. Geniet dus van de restjes en schroom niet om ze mee te nemen. Weggooien zou gewoon te zonde zijn - vanwege de goede producten, maar ook vanwege de tijd, de moeite en de liefde die erin zitten. Dus lieve gast, vraag je gastronoom dat mee te geven wat je niet opeet. En lieve gastronoom, biedt uw gast ook aan om dat wat hij of zij besteld heeft en niet heeft opgegeten mee naar huis te nemen."
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer