"Te goed voor de vuilnisbak" boxen bij Metro Cash & Carry"
Foto: De 'Beste-Reste-Box' op een keukentafel in het restaurant
Bron: BMEL/Thomas Köhler/Photothek.net
Christian Schmidt, de Duitse minister van Voeding en Landbouw, verklaart hierover: "Het is mijn doel om de levensmiddelverspilling tot 2030 te halveren. In restaurants, centrale keukens en de evenementencatering gooit men per gast en jaar circa 23,6 kilogram levensmiddelen weg. We mogen het niet langer accepteren dat kilo's goede levensmiddelen in de vuilnisbak belanden. Daarom willen en zullen we hier verandering in brengen. Dat de 'Beste-Reste-Box' nu ook in het hele land bij Metro Cash & Carry Duitsland wordt aangeboden is een belangrijke stap bij de reducering van levensmiddelafval bij het eten buitenshuis."
Ook bekende topkoks ondersteunen de actie. Restaurantcoach Christian Rach zegt: "Doggybags zijn van gisteren, genieten zonder restjes is van nu. Geniet dus van de restjes en schroom niet om ze mee te nemen. Weggooien zou gewoon te zonde zijn - vanwege de goede producten, maar ook vanwege de tijd, de moeite en de liefde die erin zitten. Dus lieve gast, vraag je gastronoom dat mee te geven wat je niet opeet. En lieve gastronoom, biedt uw gast ook aan om dat wat hij of zij besteld heeft en niet heeft opgegeten mee naar huis te nemen."