Ook kookboeken en tulpen in assortiment

Prijzensysteem bij versspecialist Het Fruithuis nu volledig digitaal

Tholen - Sinds kort kunnen de eigenaren van de versspecialist Het Fruithuis elke dag uitslapen. "Dat is natuurlijk overdreven, maar we besparen wel heel veel tijd met het nieuwe digitale prijzensysteem", zegt Rogier Coppens, één van de eigenaren lachend. "Het concept is vrij bekend bij grote bedrijven zoals Media Markt, maar bij specialisten heb ik het nog nooit gezien. Wat dat betreft zijn we hiermee uniek."


Rogier Coppens, één van de eigenaren. Voor hem zijn de kaartjes van het digitale prijzensysteem zichtbaar.

Prijzen veranderen dagelijks
"Vroeger maakten we elke dag nieuwe prijskaartjes met de hand. Deze werden daarna nog gelamineerd en toen bevestigd aan of bij de producten. Nu is dat allemaal niet meer nodig. Met het nieuwe systeem kunnen we onze prijzen in een handomdraai wijzigen. Als het nodig is, zelfs meerdere keren per dag." Volgens hem is er vrijwel geen andere branche waar de prijzen zo snel veranderen. "Ik hoor detaillisten onderling daar best vaak over klagen dat het veel tijd in beslag neemt om te wijzigen. Daar hebben wij gelukkig geen last meer van."Alles aan elkaar gelinkt

Rogier geeft aan dat de labels 'er simpel uitzien', maar er heel veel werk achter zit. "We hadden dit al langer in gedachten, maar eindelijk kwam het er dit jaar van. Johan van Arkel van de firma Meto heeft het digitale prijssysteem geleverd. Het nieuwe systeem is ook gelinkt aan onze andere systemen zoals het kassasysteem en de software van IT-reflex. Alles is perfect op elkaar ingespeeld en werkt naar tevredenheid." Met een prijsaanpassing in ons software programma worden automatisch de digitale prijskaarten aangestuurd.Nederlanders Rogier Coppens en zijn neef Ard Buijks zijn al 15 jaar actief in Minderhout België, op de grens van België en Nederland. Het Fruithuis werkt deels met zelfbediening. "Als de mensen binnenkomen, kunnen ze een mandje pakken en eerst een rondje door de winkel doen voor de convenience en bijproducten die we bieden. Daarna komen ze bij het gedeelde met de verse groenten en fruit. Daar worden ze bediend." Kwaliteit staat bovenaan in de winkel. "Dat is het belangrijkste en dat vinden onze klanten ook. Dat is namelijk het onderdeel wat niet wordt vergeten als men de winkel uit is. De prijs meestal wel."Van tulpen tot kookboeken

Het assortiment is breed. "We verkopen naast de 'basis' groenten en fruit ook veel andere zaken waaronder zelfgemaakte maaltijden, salades, wraps en sappen. Daarnaast werken we samen met een bekende kwaliteitsbeenhouwer uit de buurt, die dagelijks een koeling met vers vlees bij ons vult. Ook hebben we biologische bij-producten in het assortiment. Een bepaald soort biothee, throat comfort, van Yogi wordt zelfs aanbevolen door een dokter uit de buurt. In totaal hebben we te veel om op te noemen in de winkel. Het nieuwste product zijn de schaaltjes van Bowls and Dishes en diverse gezonde kookboeken. Deze zijn erg in trek!" Volgens hem is het leuk om in te spelen op verschillende nieuwe trends en ook het assortiment telkens uit te breiden. "Het is de bedoeling om uit bestaande klanten meer te halen. En dat lukt door meer producten te presenteren. We verkopen zelfs enkele maanden in het voorjaar verse tulpen."
Vlees van een beenhouwer uit de buurt.

Combinaties
Hij geeft aan ook in te spelen op impulsaankopen. "Mensen komen bij wijze van spreken binnen voor een doosje aardbeien en gaan huiswaarts met een volle mand!. We zorgen ook dat consumenten combinaties kunnen kopen. Naast gesneden groenten ook de kruiden of sausjes erbij en de aardappeltjes. We willen hier zo veel mogelijk unieks producten aanbieden die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Daarnaast willen we van elk product niet te veel soorten neerzetten. Mensen moeten geen keuzestress krijgen."

Voor meer informatie:
Het Fruithuis
Desmedtstraat 74-76
2320 Minderhout
Tel: (0032) (0) 33140 241
Fax: (0032) (0) 34259 837
info@hetfruithuis.be
www.hetfruithuis.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.