Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Foto's Jan Prinsen

Spar Eke wint titel 'De Groentevakman van het jaar'

Flandria, Buurtsuper.be, Boerenbond en VLAM gingen op zoek naar de meest aantrekkelijke afdeling groenten en fruit in Vlaanderen. De wedstrijd werd voor de vierde maal ingericht en focuste dit jaar op supermarkten. Spar Eke overtuigde de professionele jury met zijn verzorgde rayon vol verse seizoensproducten en met de nodige animatie, waarin het zich duidelijk onderscheidt van andere winkels. De wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van EPS, Acerta, SBB en de Provinciale Landbouwkamers van Oost- en West-Vlaanderen.

Onderstaande foto's zijn afkomstig van Jan Prinsen.



Opzet van de wedstrijd
'De Groentevakman van het jaar' zet gedreven groentespecialisten, die een eigen zaak uitbaten in de schijnwerpers. Op deze manier wil Flandria, het Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit, de niet aflatende inspanningen om
dagelijks een goed aanbod van kwaliteitsgroenten en -fruit aan te bieden, erkennen en zichtbaar maken.



De initiatiefnemers zijn Flandria, Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. EPS, Acerta, SBB en de Provinciale Landbouwkamers van West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen zijn ondersteunende partners van de wedstrijd.



Vierde jaar
Elk jaar leggen de initiatiefnemers de groep vast die mee kan dingen naar de titel van 'de groentevakman'. Specialisten zijn immers terug te vinden in diverse bedrijfsformules: speciaalzaken, zelfstandige buurtsupers, thuisverkopers en marktkramers. Aan deze vierde editie konden enkel de zelfstandige supermarkten uit
Vlaanderen deelnemen.



Verloop van de wedstrijd
De deelnemers van de wedstrijd kregen van 11 april tot 10 mei de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.groentevakman.be.



Alle deelnemers werden op verschillende momenten beoordeeld door mystery shoppers. Raf De Blaiser, kwaliteitsverantwoordelijke van Flandria, en Karen Verplancke, de schoonste boerin van Vlaanderen hakten als professionele
jury finaal de knoop door. Ze kozen uit de geselecteerde finalisten de ultieme winnaar van 2016.



Prijzenpakket
Behalve de titel van 'Groentevakman 2016' krijgt de winnaar:
• een waardebon, goed voor 1.000 euro aan Flandria-groenten
• een publireportage in Buurtsuper.be
• exclusieve schorten van de Groentevakman voor het personeel
• media-aandacht via de award-uitreiking en de persconferentie
• een raamsticker met de erkenning als Groentevakman van het jaar



Voorstelling en troeven van Spar Eke
In de dorpskern van Eke baten Celine en Anne-Sophie Van Laecke sinds vorig jaar de lokale Spar uit. De twee zussen hebben een passie voor eten, en hechten dan ook veel belang aan kwaliteit en versheid. En dat merk je duidelijk in hun groentenrayon, waar ze sterk inzetten op de seizoenen en ook producten van lokale telers aanbieden. Ze mikken bovendien op een breed assortiment.



Omdat het beheer van de groente- en fruitrayon een specialiteit op zich is, hebben ze hiervoor Sabine Delbaere aangeworven. Voordien was zij zelf producente, zodat haar eerder opgedane productkennis prima van pas komt in de rayon.



In de groenten- en fruitrayon komen duidelijk de seizoenen tot leven, waarbij de klanten proevertjes krijgen en een tv-scherm inspireert met kooktips. Daarnaast speelt Spar Eke ook in op thema's. Het EK Voetbal vormt alvast een prima kapstok.



In totaal hebben de zussen een 15-tal medewerkers in dienst. Ze hebben de vakkennis geleerd bij hun ouders die de Eurospar in Aalter uitbaten. In januari vorig jaar hebben ze de winkel in Spar Eke overgenomen.



Andere finalisten
De winnaar is geselecteerd uit een aantal finalisten. De deelnemers die net naast de hoofdprijs grepen, zijn:
• Dibel nv uit Peer
• Maes – De Wilde uit Kieldrecht
• Supermarkt Tacos uit Denderleeuw



Publicatiedatum: