
De Zeeuw is inmiddels dertig jaar actief met het snijden en verhandelen van zeegroenten en heeft een eigen kwekerij van 3 hectare om aan de vraag naar zeegroenten uit met name Nederland, België en Duitsland te kunnen voldoen. Daarnaast importeert hij zeegroenten uit Frankrijk van de Picardische schorren."

De seizoenen lopen voor zeekraal van begin mei tot begin september. Voor de lamsoor is dat van half maart tot half september. "De vraag naar lamsoor, maar vooral zeekraal neemt elk jaar toe. Maar er is ook meer concurrentie gekomen uit onder meer Portugal, Israël en Mexico", vertelt Jan.

Over het algemeen liggen de prijzen in het winterseizoen als de zeekraal hoofdzakelijk uit Israël komt ook een stukje hoger dan in het Zeeuwse seizoen omdat er dan minder concurrentie is.

Poleij levert zijn zeegroenten aan de horeca, horecagroothandels, winkels, groente en visboeren. "In Zeeland en West-Brabant zijn de zeegroenten het meest bekend en is de afzet het hoogst. Zeekraal en lamsoor zijn goed met vis een vlees te combineren.

"Vroeger aten ze de zeekraal hier al met een 'bolle woste' (bal gehakt)", vertelt Jan. "Tegenwoordig wordt de zeekraal veel in combinatie met asperges gegeten. De smaken combineren goed en ook kleuren zeekraal en asperges mooi op het bord."

Voor meer informatie:
J.P. Poleij
Sandeeweg 6
4416 NJ Kruiningen
Tel: 0113-381760
Mob: 06-23627231
jppoleij@zeelandnet.nl
www.poleijzeegroenten.nl