Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaans gemberseizoen van start

Het Braziliaanse gemberseizoen duurt vrij lang: vanaf juni tot december. Het is altijd moeilijk om over verwachtingen te spreken. "Wij denken dat de productie heel goed zal zijn. Braziliaanse gember staat bekend om zijn sterkere smaak, maar ook om zijn grootte. De oogst van dit seizoen zal waarschijnlijk niet anders zijn", stelt Denise Brage, directeur van het exportbedrijf Batia Euroconte uit Brazilië.



Vooral lokaal
Het Braziliaanse gemberseizoen is klaar voor de start. "Gember wordt veel afgezet op de lokale markt van Brazilië. Daarom is het grootste deel van de productie hierop gericht. Slechts een klein percentage van de totale productie is bestemd voor export. Hier in Brazilië komen bewoners uit verschillende landen en culturen. Zo ook mensen met Aziatische roots, die de enorme consumptie van gember kan verklaren. Echter, alle gember van ons bedrijf gaat naar de export."



China domineert

Brage legt uit dat de gembermarkt divers is, met landen als Costa Rica, Peru, Brazilië, China, Thailand en Hawaï. "Volgens onze klanten domineert China nog steeds de markt met hoge volumes en dus lagere prijzen. Ze hebben een kort seizoen, maar houden producten op voorraad. Brazilië kan niet concurreren op prijs, maar wel met kwaliteit voor een hogere prijs. Ons vrachtvervoer beïnvloedt zeker de uiteindelijke prijs. Er is echter altijd een markt voor onze gember. Een groep mensen zijn bereid om een ​​hogere prijs te betalen voor grotere handen en vingers en meer smaakvolle gember. Restaurants en chef-koks zijn dol op onze gember. De smaak is veel sterker waardoor zij slechts de helft van de Braziliaanse gember nodig hebben om dezelfde smaak als een hele Chinese gember te krijgen."



"Omdat de producten onder de grond zitten, is het altijd moeilijk om in te schatten hoe de productie zal zijn. We moeten wachten tot de wortelen volwassen genoeg zijn, om ze vervolgens naar onze klanten te kunnen sturen. De jonge gember zoals wij het noemen, wordt nu al door de lucht geëxporteerd, maar het bevat een hoog percentage water. De markt blijft voor de rest van het seizoen nog een verrassing. De voorraad van Chinese gember is belangrijk en hoe onze klanten zullen reageren op onze aankondiging aan het begin van het seizoen."



Brage: "We exporteren naar Europese landen als Nederland, Duitsland en Zwitserland, en ook een deel naar de Verenigde Staten. We zijn het enige bedrijf dat gecertificeerd is met BSCI en GlobalGAP Daarnaast vieren we dit jaar ons 40-jarig bestaan. Dit betekent dat wij behoren tot één van de oudste bedrijven in Brazilië. Iets om trots op te zijn."

Voor meer informatie:
Denise Braga
Batia Euroconte
Brasil
T: +55 11 50834490
E: denisebraga@batia.com.br
www.batia.com.br
Publicatiedatum: