Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Champignonpoeder als alternatief voor zoutbehoefte

Snacks, sauzen en kant-en-klaarmaaltijden: ondanks harde afspraken met voedingsproducenten bevat een hoop voeding teveel zout. Dat is slecht voor onze gezondheid. "Zoals ik het nu zie, denk ik niet dat we de doelstelling gaan halen dat we minder dan 6 gram zout per dag binnenkrijgen", zegt Marianne Geleijnse, hoogleraar voeding en hart- en vaatziekten. Alhoewel het zout in producten als brood, conserven en kaas flink verminderd is, zit er in andere voedingsmiddelen nog heel veel zout. "In de laatste metingen is de hoeveelheid zelfs een beetje gestegen."
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer