Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Paprika past binnen elk dieet"

Gezond eten is hip. Sapkuren, dieetplannen, do's en don'ts vormen een ware food trend. Toch is er één groente die zich leent voor elk dieet. Of je nu let op je calorieën, vetvrij probeert te eten, een koolhydraatarm dieet volgt of gevoelig bent voor gluten. Paprika kan altijd.

Weinig calorieën
Paprika's bevatten weinig calorieën. Zo bevat een rode paprika gemiddeld slechts 28 kilocalorieën, een gele variant 23 kilocalorieën en een groene paprika 16 kilocalorieën per stuk. Dit is slechts een fractie van het aantal calorieën dat je op een dag nodig hebt (2.500 voor gezonde mannen, 2.000 voor gezonde vrouwen).

Vrij van vetten
Vet is in veel diëten om overgewicht terug te dringen een no go. Veel vet eten wordt gezien als een risicofactor voor het krijgen van overgewicht, omdat het vaak leidt tot een voeding die meer energie oplevert dan wordt verbruikt. Zo neemt de kans op overgewicht toe. Probeer je je vetinname te minderen, dan biedt paprika voor jou de uitkomst. Elke paprika bevat 0 gram vet. Je kunt dus zorgeloos genieten van paprika.

Koolhydraat- en suikervrij

Van koolhydraten krijg je energie, maar dat betekent niet dat je deze ongelimiteerd kan eten. Deze voedingsstof komt onder andere voor in bijvoorbeeld frisdranken, koek en witte pasta. De rode paprika bevat gemiddeld zo'n 5 gram koolhydraten, de gele 3,5 gram en de groene variant 1,7 gram per stuk. De paprika is daarmee relatief koolhydraatarm.

Geen gluten
Veel mensen hebben tegenwoordig last van hun darmen en steeds vaker lijkt dit veroorzaakt te worden door gluten. Gluten zijn eiwitten die voorkomen in producten die gemaakt zijn van bepaalde granen. Denk bijvoorbeeld aan het gangbare brood, crackers, gebak en pasta. Paprika's zijn vrij van gluten, maar bevatten per stuk toch 1 mg eiwit. Paprika's passen dus prima in een glutenvrij dieet.
Publicatiedatum: