Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blauwe wijn en rode kool

Deze producten bevatten dezelfde kleurstoffen

Anthocyaan is een kleurstof die planten een specifieke kleur geeft. De stof is te vinden in alle rood/paarsgekleurde groenten. Anthocyanen komen met name voor in aubergine, bloedsinaasappel, bramen, bosbessen, frambozen, kers, zwarte bes, druiven en rode kool. Maar anthocyanen komen ook voor in bloemen en zorgen voor de prachtige rode kleur van bladeren tijdens de herfst. Ook de schil van de druiven van deze wijn bevatten anthocyanen. Daar komt dus die mooie blauwe kleur vandaan.



Anthocyanen zijn natuurlijke anti-aging voedingssupplementen. Hoewel de effecten op de menselijke gezondheid wetenschappelijk (nog) niet zijn onderbouwd, wordt algemeen aangenomen dat de antioxiderende eigenschappen vijftig keer hoger zijn dan vitamine E en twee keer hoger dan vitamine C.
Publicatiedatum: