Het mangoseizoen in Indonesiƫ duurt van juni tot december, hoewel de piek in de productie vanaf september voelbaar is. De belangrijkste rassen zijn Harumanis en Alphonso. "De Harumanis bereikt gewichten van 400 tot 600 gram en is voornamelijk bestemd voor de export. We verzenden dit ras naar Singapore en de mango is niet alleen zoeter en smakelijker dan de Alphonso, maar ook goedkoper", zegt Mohan. "De Alphonso blijft meestal op de binnenlandse markt, omdat de kwaliteit niet kan concurreren met de mango's van Indiase producenten."
Mohan stelt dat de mangotelers in Indonesiƫ nog steeds traditionele methoden gebruiken. Een paar van hen ontvangen steun van de overheid. "Voor de fruitexport zijn we genoodzaakt om de ladingen door de lucht te transporteren, waardoor het moeilijk is om te concurreren met andere landen. Wel hebben we nu een overeenkomst met een luchtvaartmaatschappij, dus we krijgen nu betere prijzen."
Voor meer informatie:
Raj Mohan
CV Kunayo (Indonesia)
Email: [email protected]