Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De ananasaardbei: te mooi om waar te zijn?

Toen de ananasaardbei (pineberry) op 1 april 2010 in de Britse supermarkten werd geïntroduceerd, dachten de consumenten dat het fruit een 1 aprilgrap was. De witte mini-aardbeien smaken naar ananas en zijn een Nederlandse uitvinding.

Deze nieuwste aardbeien zijn eigenlijk een combinatie van scarlets, de originele scharlaken Noord-Amerikaanse aardbei en de witte Chileense aardbei. Maar de ananasaardbei is nog niet zo populair als zijn rode vriend en stond aanvankelijk dan ook op het randje van uitsterven.

Ananasaardbeien zijn alleen in beperkte hoeveelheden beschikbaar tussen mei en september. Hoewel de vruchtjes er interessant uitzien, is niet iedereen onder de indruk van de smaak. De voedselblog van The Guardian en Observer, genaamd Word of Mouth, schreef in een review: "De aardbeien smaken naar water met zoetstof erin. Ze zijn walgelijk." Maar geloof de recensenten niet op hun woord en probeer deze pineberry's eerst zelf!

Source: mic.com
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer