PurePulse maakt nu ook groentesap, soep en saus langer houdbaar
PurePulse is een moderne conserveringsmethode waarbij steeds zeer kort een elektrisch veld wordt gegenereerd. Hiermee worden de bacteriƫn in het voedsel, die vroegtijdig bederf veroorzaken, afgedood. Zo wordt een houdbaarheid verkregen die vergelijkbaar is met die van hitte-gepasteuriseerde producten. Na behandeling is een product enkele weken in de koeling houdbaar. Door de korte pulsen wordt het product zelf nauwelijks verhit, waardoor de kwaliteit, de smaak en de kleur behouden blijven. De producten smaken dus voor en na de behandeling hetzelfde.
Tot voor kort was PurePulse vooral geschikt voor vruchtensappen. Doordat groentesappen, soepen en sauzen (maar ook melk) relatief veel mineralen bevatten, is de elektrische geleidbaarheid hoog, waardoor het voorheen zeer lastig was om de technologie van PurePulse bij deze producten in te zetten voor milde conservering. Door een aanpassing in de techniek zijn ook soepen, sauzen en groentesappen nu met PurePulse langer houdbaar te maken.
Voor groenteverwerkers, sapproducenten en producenten van soepen en sauzen is deze upgrade van PurePulse een belangrijke ontwikkeling, omdat hiermee een betere smaak en hogere kwaliteit mogelijk wordt.
Meer informatie:
CoolWave Processing
Wouter de Heij, directeur/eigenaar
E: [email protected]
T: 0317 - 466 270