Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bij wedstrijd Gouden Tavola

BelOrta eerste genomineerde met Flower Sprout

BelOrta sleept met de Flower Sprouts de eerste nominatie in de wacht bij de Gouden Tavola 2016 in de categorie Retail. De wedstrijd Gouden Tavola bekroont de beste innovaties in voeding en bepaalt mee wat morgen op het bord of in het glas van de consument komt. BelOrta zal deze winnende groente presenteren van 13 t/m 15 maart in Kortrijk Xpo stand 132.Tweejaarlijkse wedstrijd
De wedstrijd Gouden Tavola wordt georganiseerd naar aanleiding van Tavola, de tweejaarlijkse vakbeurs van de fijne en verse voeding. Uit meer dan 107 inzendingen werd Flower Sprouts geselecteerd om mee te dingen in de categorie Retail. Gisteren werd bekend gemaakt dat Flower Sprouts de 1e genomineerde is geworden, na winnaar Kalfsspek van Sopraco en vóór 2e genomineerde Duo Snack van Nikita.

1e nominatie Gouden Tavola Retail 2016: Flower Sprout van BelOrta
De Flower Sprout wordt veredeld door Tozer Seeds en is een kruising tussen spruitjes en paarse boerenkool. Het frivole uiterlijk maakt van deze groente een lust voor het oog. Hun milde koolachtige smaak zorgt ervoor dat de Flower Sprouts heel lekker en makkelijk te combineren zijn. Gekookt, gestoomd in een risotto of in een wokgerecht, deze kleine mini-spruitjes zijn heel snel te bereiden. Ideaal voor iedereen die eens verrassend uit de hoek wil komen in de keuken zonder veel tijd te verliezen.

Strenge selectie met 2 juryrondes

De wedstrijd Gouden Tavola verloopt in 2 etappes. In eerste instantie beoordeelt een eerste jury het aspect innovatie op basis van een argumentatie en tastings. De finale jury bestaat uit aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling en leden van de vakpers. Zij bepalen in 4 rubrieken (Retail, Delicatessen, Foodservice en Traiteur) de winnaar van de Gouden Tavola en 2 genomineerden. Naast smaak zijn ook criteria als innovatie, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid bepalend tijdens de jurering.

Kom onze Flower Sprout proeven op stand 132
Van 13 t/m 15 maart zal BelOrta voor de tweede keer aanwezig zijn met een stand op Tavola. Er zullen een reeks verse groenten, fruit en kruiden uitgestald worden, geselecteerd voor een professioneel publiek. Onze chef zal deze innovatieve producten bereiden, klaar om door de bezoekers ontdekt te worden. Onze Flower Sprout en alle andere genomineerde producten kunnen tevens geproefd worden in de centrale Rambla. Alle bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op één van de 12 bekroonde producten en zo mee de Gouden Tavola Publieksprijs 2016 bepalen. Allen stemmen op de Flower Sprouts dus!

Voor meer informatie:
Sofie Lambrecht
Divisiehoofd Marketing
Tel: +32 (0)15 56 52 92
e-mail: [email protected]
www.belorta.be
Publicatiedatum: