Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Olijfolie maakt gebakken groenten gezonder

Deze week melden we dat gebakken groenten gezonder blijken te zijn dan gekookte. Spaanse onderzoekers toonden onlangs aan dat gebakken groenten als aubergine, tomaat en courgette nog meer gezonde stoffen behouden als ze gebakken worden in vierge olijfolie.

Voorwaarde is wel dat de olie extra vierge is of een product is van eerste koude persing. De verhtitting met olie legt een verbinding met fenolen uit olijfolie en die van de groenten. Het resultaat is een hoger fenolgehalte en meer antioxidanten.

Bron: Food Chemistry


Publicatiedatum: