Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
fotoreportage

Zeshonderd bezoekers op Aardbeiendag 2016

Tholen - Met ruim zeshonderd bezoekers, zo'n tachtig standhouders en een drukbezocht lezingsprogramma is de Aardbeiendag uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen voor de aardbeiensector. De dag werd gisteren georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch.Ontwikkelingen
De aardbeiensector zit in een positieve flow en is volop in ontwikkeling. Het areaal bedekte teelt stijgt al jaren, de technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en de sector kent een steeds innovatiever karakter. Bovendien is de sector steeds meer geneigd om kennis open te delen en samen vooruit te komen. Dit alles werd gisteren meer dan duidelijk op de Aardbeiendag in Den Bosch. De Aardbeiendag wordt sinds 2004 georganiseerd en is meegegroeid met de aardbeiensector. Het resulteerde gisteren in een teelttechnisch lezingsprogramma, een groei van 550 naar ruim 600 aanmeldingen en een beurs met zo'n tachtig standhouders.

Tijdens de lezingen werd vooral stilgestaan bij teelttechnische aspecten: raskeuze en -ontwikkeling, duurzaam telen, plantweerbaarheid en plantgezondheid bijvoorbeeld. Op de beurs presenteerden diverse toeleveranciers zich, maar waren ook plantenkwekers, telers en afzetorganisaties te vinden.

Vandaag wordt een internationaal vervolg gegeven aan de Aardbeiendag met de Soft Fruit Conference.

Bekijk de fotoreportage hier.