Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Annie Lebleu, Groothandel Verdigro:

"Wij hadden totaal geen kennis van groenten en fruit"

Tholen - Dirk Verbiese en Annie Lebleu kwamen niet uit de sector. Toch grepen ze in 1989 de kans om een AGF-groothandel over te nemen. "We hadden beiden totaal geen kennis van groenten en fruit. Anderen uit de sector zeiden dat we het niet zouden redden. Het ging in het begin ook met vallen en opstaan. We hebben er hard voor moeten vechten, maar gaven niet op. Vandaag de dag zijn we tevreden, hebben we trouwe klanten en kennen jaarlijks een mooie groei. Het is prachtig om een groothandel in fruit en groenten te runnen", vertelt Annie enthousiast.

Inzet 200%

Verdigro is actief op de groothandelsmarkt in Kortrijk en Roeselare. In het begin werden Dirk en Annie nog ondersteund door de vorige eigenaar, maar al snel moesten ze op eigen benen staan. De groothandel heeft een ruim assortiment. "We bieden zowel groenten als fruit, maar zijn het meest sterk in groenten", legt Annie uit. "We gaan op zoek naar kwaliteit en controleren deze ook nog eens voordat we het verkopen op de markt. Onze producten worden tegen een correcte prijs verkocht. Klanten waarderen dat we iedereen gelijk behandelen en ook het feit dat we altijd eerlijk en open zijn, trekt mensen aan. Wij proberen zo goed mogelijk aan te kopen en de juiste keuzes te maken in producten en merken. Dit is vooral het aandeel van Dirk." Annie geeft aan dat klanten in de loop der jaren 'moeilijker' zijn geworden. "Alles moet steeds verser en sneller. Ook zoekt men sneller alternatieven als de prijs hen niet aan staat. Vroeger moest je je 100% inzetten, vandaag 200%."Cordero

Het bedrijf biedt ook diverse merken. "Ons belangrijkste huismerk is Cordero van het citrus. Qua smaak behoort Cordero tot één van de betere merken. Wij hebben op de markt zowel in Kortrijk als in Roeselare het alleenrecht om dit citrus te verkopen. De Spaanse leverancier kennen wij ook persoonlijk en daar hebben we goed contact mee. We importeren niet rechtstreeks, maar het loopt via importeur Van Lier uit Brussel. Wij hebben ook een eigen merk van Franse kiwi genaamd Heliande, dat we rechtstreeks invoeren. Verder doen we ook nog import van Franse bloemkool en hebben we dagelijks aanvoer vanuit Nederland waaronder radijs, honing- en droomtomaat."

Huisverkoop
Afnemers van Verdigro zijn met name marktkramers en winkeliers. "Er komen geen winkels bij, maar gelukkig zien we bij onze klanten dat er ook niet veel verdwijnen. Er zijn toch nog jonge mensen die interesse in het vak hebben en een zaak overnemen. Er is nog hoop dat de jongere generatie in de toekomst in de sector blijft. Sommigen verwachten dat de kleinhandel weg zal vallen, maar dat zie ik zo rap nog niet gebeuren." Annie ziet een stijging in het aantal telers dat aan huisverkoop doet. "Zij verkopen niet alleen hun eigen producten aan huis, maar willen steeds meer aanbieden. Dat halen ze dan op de groothandelsmarkt.

Toekomst
De komende jaren zijn er geen concrete groeiplannen. "We proberen de klanten die we nu hebben goed te blijven bedienen. We zijn tevreden dat we een goed marktaandeel hebben behaald in de loop der jaren. Dirk en ik vinden het werk nog steeds geweldig en we gaan er voor!"

Voor meer informatie:
Annie Lebleu
Verdigro BVBA
Groenestraat 440
8800 Roeselare
Tel: +32 (0)51/20 27 52
Fax: +32 (0)51/20 87 61
Gsm Dirk: 0475 236 712
Gsm Annie: 0476 412 512
info@verdigro.be
www.verdigrogroentenfruit.be