Verder groei verwacht bij frambozen en aardbeien

Veiling Zaltbommel bereikt 50 miljoen omzet

Veiling Zaltbommel heeft in 2015 een forse omzetstijging weten te realiseren mede door een goede prijsvorming. Met een omzet van € 50,7 miljoen Euro werd voor het eerst de magische grens van € 50 miljoen doorbroken. Ten opzichte van 2014 een stijging van maar liefst 13,6 %.De omzetstijging werd door alle productgroepen gerealiseerd. De meest in het oog springende producten zijn het houtig kleinfruit (frambozen, bessen, bramen +30%) , aardbeien (+ 8%) en paprika (+ 17 %). De omzetstijging is in belangrijke mate gerealiseerd door de grote belangstelling van koperszijde voor de producten. Achterblijvende producties in met name concurrerende teeltgebieden liggen hier mede aan ten grondslag.

Ook de productieniveaus in Nederland zijn niet op recordniveau geweest. Bovendien was er eind augustus sprake van een ernstige hagelschade bij een aantal leden van Veiling Zaltbommel. Hierdoor bleef de aanvoer beneden de prognose.Voor 2016 verwacht de veiling een verdere groei van het volume van met name aardbeien, frambozen, bessen en verschillende groentensoorten. Ingezet wordt op een versterking van zowel het aanbod als de aanwezige koopkracht. Met geïnteresseerde aanvoerders en afnemers gaat de veiling graag in gesprek.
"Het jaar 2015 is er één van pieken en dalen," vervolgt hij: "In het voorjaar is het vooral met aardbeien voor de wind gegaan. In het najaar heeft de hagel een aantal telers van hardfruit, maar ook glastelers met aardbeien en paprika hard getroffen met uiteraard ook een effect op Veiling Zaltbommel. Gelukkig is alle schade hersteld en zien we uit naar het komende jaar waarin we een verdere groei verwachten met name bij frambozen en aardbeien. We verheugen ons in een grote belangstelling van potentiële nieuwe aanvoerders"

Voor meer informatie:
Peter van Osch
Veiling Zaltbommel
Stationsweg 28
5301 KH Zaltbommel
Tel: 0418-579911
P.vanOsch@veiling-zaltbommel.nl
www.veiling-zaltbommel.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven