Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andere AGF-sectoren zwaar getroffen door droogte

Zuid-Afrikaanse druiventelers zijn hoopvol

De Hex Rivier Vallei is Zuid-Afrika's grootste productieregio wat betreft druiven. De telers zijn voorzichtig optimistisch over een goede oogst: de nationale oogst wordt momenteel geraamd op ongeveer 60 miljoen dozen en de telers hopen dat de jaar-op-jaar omzet vergelijkbaar is met de afgelopen seizoenen.

Telers in andere AGF-sectoren ondervinden hevige problemen van de ernstige droogte in Zuid-Afrika. Voor de druiventelers worden er echter goede resultaten verwacht en vroege ramingen van de nationale oogst vertellen dat de productie iets groter zal zijn dan vorig jaar. De vruchtbare grond in De Doorns in de Hexrivier Vallei heeft opnieuw zijn werk gedaan.

De SATI (South African Table Grape Industry) stelt dat de oogst veelbelovend is, maar plaatst een kanttekening: er zijn uitdagingen. De concurrentie van Peru en Braziliƫ is hevig en terwijl de huidige wisselkoers goed is voor de export, heeft dit ook een keerzijde. Michael Laubscher: "De koers is goed, maar de meeste van onze tarieven werden al in augustus vastgesteld en met deze wisselkoers gaan de importkosten omhoog.
Publicatiedatum: