De winter is 22 december officieel van start gegaan, maar de temperaturen in Almeria liggen overdag nog steeds boven de 20 graden, wat voor de lente gebruikelijker is. In deze omstandigheden is bij planten een verhoogde productiviteit geregistreerd, hetgeen onvermijdelijk in een verzadigde markt resulteert. Helaas lukt het telers nog niet het hoofd boven water te houden en de groentenprijzencrisis heeft zich uitgebreid naar data wanneer deze normaal gesproken al zou zijn opgelost.

Alhoewel de prijzen deze week naar verwachting zullen blijven dalen, omdat ze dit meestal doen tijdens de feestmaand, is het vermeldenswaardig dat de groene paprika een kleine verhoging vertoont gepaard met een hogere vraag.

Paprika's
Het aanbod van groene paprika's is beperkt en dit kan deze week aan de prijzen gezien worden. Groene Italiaanse paprikaprijzen zijn licht herstellend, gemiddeld 0,69-0,79 euro. Groene Lamuyo paprika's zijn ook verhoogd van 0,70 naar 0,81 euro. Rode Lamuyo paprika's blijven op een gemiddelde van 0,75 euro per kilo.
 
Komkommers
In vergelijking met vorige week zijn de prijzen voor Almeria komkommers licht gestegen van een gemiddelde van 0,25 euro tot 0,29 euro per kilo bij veilingen, terwijl korte komkommers zijn gedaald tot 0,38 euro per kilo in vergelijking met het gemiddelde van 0,44 euro van vorige week.

Courgettes
Terwijl vorige week de prijzen al met ongeveer 20 cent gedaald waren in vergelijking met de week daarvoor en op rond de 0,80 euro bleven staan, kosten dunne courgettes deze week maar 0,70 euro en de dikke 0,60 euro per kilo.

Aubergines
Vorige week daalden de prijzen gemiddeld van 0,90 naar 0,70 euro. Deze week waren ze weer naar 0,95 euro gestegen. Ondertussen zijn ze in de afgelopen drie dagen weer gedaald en lange aubergines staan momenteel op ongeveer 0,78 euro per kilo.